Osveženje enterijera uvek je dobrodošlo, a naročito u međusezoni prelaska iz jednog godišnjeg doba u drugo kada nam se menjaju i garderober i celokupna estetika i atmosfera. Ove jeseni u trendu će biti nekoliko jednostavnih načina koji će puno doprineti izgledu vašeg doma, a koji će i u toku budućih zimskih meseci savršeno upotpunjavati vaš dom. Za inspiraciju smo se naravno obratili Instagramu, a evo kojih smo 7 trendova izdvojili za vas. Bilo da živite u malom, ili pak većem prostoru, ovo su trendovi koji mogu da se uklope u skoro svaki stan i unesu u njega uvek poželjnu svežinu.

Statement zid

Poslednjih sezona tapete zanimljivog dizajna vratile su se u modu, i mi u popunosti podržavamo ovaj razigrani trend! Ako želite da osvežite dnevni boravak, ili pak spavaću sobu ili predsoblje – idealno rešenje je da odaberete neki vidljivi zid i raznobojnim tapetima ga istaknete i stavite u fokus stana. Odabrani zid možete ukrasiti geometrijskim tapetama, ali i neobičnim animal ili floralnim motivima, sve u zavisnosti od vaše generalne estetike. Na ovom zidu uz tapet možete držati i ogledalo, jednobojnu komodu ili biljku, ali nikako na njega nemojte stavljati fotografije ili dodatni artwork.

Detalji od pruća ili trske

Twist na detalje od drveta su nežni detalji od pruća, koji pokazuju miks umetnosti i zanatstva. Stolice, niski stolovi ili klupe od pruća sigurno neće skoro izaći iz mode (u trendu su u dizajnu enterijera od kad su još naši roditelji bili mladi a možda i pre toga) – a idealni su da unesu retro i prirodni duh u vaš dom. Naravno, važno je da ne preterujete i da vam ne bude baš svaki komad nameštaja u ovom stilu, pa je zato možda najpogodnije odlučiti se za jedan statement komad ili set.

Lučna i vintage ogledala

Svima nam je dobro poznato da ogledala vizuelno uvećevaju prostor u kome živimo, ali uz to ona su i poseban detalj koji može svojim oblikom i estetikom da u potpunosti zaokruži prostor. Lučna i vintage ogledala trenutno su u trendu, a ona su savršena za dodatnu atmosferu, otvorenost prostora i vaše fotke outfita za Instagram profil, jer hej – svi znamo koliko je važan dobar selfie!

View this post on Instagram

Hi friends! We’re back to reality after the BEST weekend away with a few of our friends celebrating our marriage. We only had a week to plan, but thanks to the hard work of our friends we were able to pull it off! The amazing Laura from @lovelauraevents helped me find the prettiest flowers last minute and thankfully we were able to bring them home with us to enjoy for a few more days. They are currently on every surface of our apt 😬. Unplugging for the long weekend felt so good, but I’m excited to share more from our time in Cape Cod soon. For now, I’m sharing some peeks in my stories 🙃. p.s — in case you’re wondering how the cats felt about us not inviting them to the wedding, their little faces here say it all 👀

A post shared by Mallory | Reserve Home (@reserve_home) on

Comments