U tinejdžerskim i dvadesetim godinama navikli smo na to da živimo kao podstanari, da delimo sobu ili stan, da nemamo ništa što je “samo naše”, pa čak ni četku za WC šolju. Šerpe koje koristimo su neke stare mamine, posteljina je iz naših dečjih dana, a stolica nam služi kao orman. Ipak, sa godinama, kada počemo da živimo sami, vreme je da sebi priuštimo neke stvari koje do tada nismo mogli – a koje će nam ostati za ceo život.  U nastavku teksta donosimo vam kojih to 7 stvari treba da kupite za svoj dom pre nego što napunite 30 godina.

Vredno umetničko delo

Okej, naravno da ne mislimo  na umetnička dela sa slike, niti na davno izgubljenu Klimtovu sliku za koju ćete se takmičiti na aukciji. Samo mislimo da je vreme da zamenite te slike sa interneta ištapane na kanvas platnu sa nekim umetničkim delom koje će za vas imati neku vrednost, koje će buditi emocije i podsećati vas da se i neko drugi oseća baš kao i vi. Obiđite galerije po gradu ili još bolje – buvljake. Sigurno ćete nađi nešto što ne izgleda kao pozadina Windowsa 98.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Lyon (@sarahlyon9)

Set posuđa

Kao što smo u uvodu rekli, sve posuđe (a to je jedna velika i jedna mala šerpa) sa kojim smo započeli samački život je ono koje mama ne koristi, pa nam je dala da u njoj podgrevamo i kuvamo domaću kafu kada zaturimo džezvu. Kada stanemo na noge, jedna od prvih stvari koje sebi treba da kupimo je pristojan set posuđa koji ćemo paziti i koji će nam trajati sve dok ga svom detetu ne uvalimo, kada se bude otisnulo u samostalni život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Dobar dušek

Ovo je od svih 7 stvari, možda i najbitnije. Dobar san zaista nema cenu, a zamislite osećaj kada nakon napornog dana, čisti i miršljavi utonete u divni, preudobni dušek. Prošlo je vreme kada smo razvlačili trosede i spavali u položaju fetusa na ugaonoj garnituri. Da se više ne bismo budili ukočeni i nervozni, vreme je da konačno investiramo u svoju sreću – iliti u kvalitetan dušek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Spiers (@katespiers)

Comments