Nije ništa čudno, a ni novo u činjenici da naše telo reaguje na sve ono što se nama dešava kao i na ono što inače radimo. I same ste mnogo puta okrivile stres za pojavu bubuljica ili za dobijanje viška kilograma jer vas on “tera” da jedete više nego obično. Osim toga, nedostatak vode u organizmu, jer nas mrzi da “vučemo” sa sobom flašicu vode, takođe će se videti na našoj koži, kao i sve loše navike koje imamo poput pušenja, prečeste konzumacije alkohola ali i nepravilne nege. Da, da, sve se to odražava na vaš izgled, koliko god delovalo nepovezano i besmisleno. Pritom, ovo su i samo neki od uzroka zbog kojih je vaša koža masna.

Dakle, ukoliko se vaša koža previše masti, znajte da to nije bez razloga. Oslušnite signale koje vam vaše telo šalje i ispravite greške koje konstantno, a nesvesno pravite.

Previše se nervirate

Stres je boljka broj jedan za sve loše stvari koje nam se dešavaju. Bilo da je u pitanju posao ili privatni život, potrudite se da budete opuštenije i pre nego što polupate sve oko sebe izbrojite do 10. Prečesto nerviranje čini vašu kožu masnom – ona luči više “ulja” nego obično, a to dalje vodi do zatvaranja pora i nastanka bubuljica. Negujte svoju kožu i “iskulirajte”. Višak negativne energije i nagomilanog pritiska možete izbaciti laganom fizičkom aktivnošću.

giphy 7 stvari koje vam vaša MASNA koža poručuje
Comments