Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/3

Povrede su često deo treniranja, pa makar se radilo i o bolnim upalama mišića. Kad god radimo naporniji trening, postoji mogućnost da dođe do upale mišića, ali najgore je što može doći do povrede zglobova, nekih uboja ili nečega sličnog. Kako bi se rizik od povreda umanjio, neophodno je pre svakog treninga raditi vežbe zagrevanja i to radi skoro svaka osoba, budući da je bez njih trening nepotpun i skoro nemoguć. No, malo skakanja, istezanja i trčanja u mestu, neće mnogo pomoći u prevenciji. Za to vam treba malo više truda, a mi vam predstavljamo 7 jednostavnih i brzih vežbi koje će onemogućiti bolne povrede u toku treniranja.

7 vežbi zagrevanja koje će sprečiti povrede u toku treninga2 7 vežbi zagrevanja koje će sprečiti povrede u toku treninga (YOUTUBE)

Vežba 1

Prva vežba se tiče zagrevanja članka na nozi. Oslonite se samo na jednu nogu, te lagano skačite, s tim da se dočekate prvo na prste, pa onda na petu. Nekoliko puta ovako skačite na jednoj, pa onda na drugoj nozi, čime ćete zagejati zglobove i onemogućiti povrede koje mogu biti veoma bolne i ozbiljne kada je ovaj zglob u pitanju. Uvek možete i malo da skačete sa strane na stranu, čime ćete ojačati svoje zglobove i učiniti ih pripremljenijima.

Vežba 2

Sledeća vežba tiče se zglobova kolena, kao i celih nogu. Napravite raskorak, te savijte noge u kolenima blago i ostanite u tom položaju kako bi se noge i mišići nogu istegli. Nakon toga, isto ponovite, ali tako što nogu koja je bila ispred prebacite pozadi, a onu koja je bila pozadi isturite ispred. Uz ovu vežbu stegnite mišiće nogu, te ćete i sami osetiti kako se mišići rastežu.

Editors choice