Mislili smo da je mit da postoje osobe koje su u vezi “samo da bi bile u vezi”. To su one koje ne vole da budu same, koje skaču iz veze u vezu i koje u suštini, samo žele da budu obožavane, ali to ne umeju da uzvrate (jer, u suštini, i ne žele). Nama, normalnijim pojedincima, nije baš najjasnije kako je moguće da čovek deli svoj život sa nekim ko mu se ne dopada, ali odgovor je vrlo jednostavan – ne deli. To shvatimo tek kada se mi nekim spletom nesrećnih okolnosti nađemo u takvoj vezi, slepi i ubeđeni da će biti bolje kad se malo naviknemo jedno na drugo. Ukoliko su vam ovi znaci poznati, vreme je da prekinete vezu, jer će je vaš partner svakako uskoro prekinuti.

1. Da vi ne napravite planove, nikada se ne biste ni videli

Uvek ste vi ti koji pitate “Hoćemo se mi videti večeras?”. Da vi to ne pitate, postoji ogromna mogućnost da se ne biste ni videli te nedelje uopšte. Da ne pravite planove, ne rezervišete karte za bioskop i stolove u kafanama, nikada ne biste nigde išli. Pritom, od poruka za dobro jutro i laku noć (na koje zakonom imamo pravo u vezi) davno ste se oprostili, jer niste prva osoba koja mu padne na pamet kada započne i završi dan.

2. I dalje ste u grču

Posle tri meseca bi već trebalo da prođe onaj period neprijatnosti. Da, počeci su divni, ali kriju u sebi i mnogo nezgodnih situacija koje vas uče kako da funkcionišete jedno s drugim. I dalje se oboje hvatate za novčanik da platite, suzdržavate se, lažete šta vam se dopada, neprijatno vam je kada se držite za ruke. To uglavnom prođe kada se veza ustali, ali ako ste vi i dalje u grču i ne možete da se opustite jer se bojite da vas neće prihvatiti ukoliko kažete da vi baš i ne volite pse kao što ste na početku rekli, možda je neprijatnost tu sa razlogom.

3. Ne možete da se oslonite na njega

Jedna od najboljih u vezi je to što imate nekoga na koga uvek možete da se oslonite. Međusobno se pomažete i jedno drugom ste najveća podrška. Jedan dan u vezi se sastoji od milion “Je l’ možeš da mi pokupiš to molim te” ili “Je l’ bi me vozio do tamo, kasnim” i još milion stvari za koje nam treba emotivni oslonac. Ako partneru treba hiljadu godina da odgovori na poruku kada nam je nešto hitno (a kada njemu nešto treba zove sto puta) ili uvek ima nešto što mu je preče, jednostavno je – niste mu prioritet.

4. Ne dele svoju intimu sa vama

Sem što se na pola dele kora hleba i jastuk beli, bogami se deli i tuga. Baš onaj trenutak u kojem smo slušali partnera kako nam prepričava kako je prošao kroz razvod svojih roditelja sa tugom u očima, trenutak je u kojem smo se zaljubili u njega zbog njegove snage i vedrine kojom ide kroz život. Intima se ne dešava samo u krevetu, nego u svakoj sitnici kao što su kuvanje kafe ujutru, otvaranje vrata, ostavljanje roze Skitls bombona sa strane, ali i u dugim razgovorima u kom vi želite sve da podelite sa osobom sa kojom ste u vezi. Ako vi ni ne znate kako mu se zove sestra (ili beše brat), u koju je osnovnu školu išao i šta je želeo da bude kad poraste – zapitajte se i zašto ne deli svoju intimu sa vama, ali i zašto ga nikada ne interesuje vaša.

Comments