Promeni okruženje

Ne zaboravi da s vremena na vreme promeniš okruženje. Ukoliko radiš od kuće, pokušaj da makar jedan ili dva radna dana sedmično provedeš radeći u drugačijem okruženju, bilo da je reč o lokalnoj biblioteci, nekom omiljenom kafiću u kom imaš svoj kutak ili co-working prostoru.

Napravi pauzu

Ako se zaista osećaš “zaglavljeno”, odmakni se na trenutak od onoga što radiš. Takođe, možeš se fokusirati na neki drugi zadatak za koji misliš da ćeš ga u tom trenutku bolje obaviti ili sasvim prestanite da radite i vratite se na početni posao malo kasnije. Potpuna posvećenost poslu 24/7 ne znači da ćeš kreirati svoje najbolje delo niti da ćeš uspeti da obaviš više zadataka.

kreativne blokade e1583742787526 8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Digitalni detoks

Pokušaj da neko vreme provedeš bez tehnologije tako što ćeš svakog radnog dana isključiti telefon i laptop na nekoliko sati. Bićeš iznenađena činjenicom da znatno više možeš da uradiš bez ometanja tehnologije koja ti je na dohvat ruke. Do najboljih ideja često dolazimo pomoću dva sasvim obična alata – papira i olovke, bez potrebe da skrolujemo ekrane svojih smart telefona. Ponekad je zaista isceljujuće vratiti se starom načinu rada.

Aktivno radite na stvarima koje su vam zanimljive

Kada je posao ujedno i igra i zabava, sa svakim izazovom je lakše uspešno se suočiti. Razmislite o tome za koje projekte ili aspekte opisa vašeg posla smatrate da vas najviše stimulišu. Kada to učinite, napravite svesni napor da ponovo usmerite svoje radne obaveze kako biste ugradili više onoga što volite u ono što radite. Dugoročno posvećivanje tome da aktivno radite ono što vam je zanimljivo, na duže staze će vam doneti još više inspiracije.

Fotografije: unsplash.com

Vladislava Milovanović

Comments