Do sada smo valjda shvatili da niko ne voli novogodišnje odluke jer su zapravo jedna ozbiljna teorija zavere! Ono, zašto čekati 1. jaunar da bismo promenili nešto što nam ne odgovara ili početi da živimo bolje kada svaki dan može da nam bude 1. januar (u tom smislu)? Pa ipak, zavera ili ne, priznajem da nešto magično u vezi sa svim tim postoji i da priča o novoj godini/novom početku zaista pali. Doduše, sada nailazimo na jedan drugi problem – doneti i zapravo sprovesti u delo životne odluke koje smo tako optimistično doneli u stvari nije nimalo lako. Uvek nas nešto ometa! Ali, uvek se možemo fokusirati na one mnogo lakše, a jednako važne – modne odluke! Što da ne, sigurno ćemo se zabaviti…

Ovo je nekoliko #style odluka koje smo mi doneli:

Fokusirati se na stvaranje ozbiljne kolekcije aksesoara!

Znam, ovo je teško priznanje ali … zaista imamo dovoljno garderobe! Pogledaj u ormar – nijedna polica nije prazna, zar ne? Dakle, garderobe ima, a to što ponekad ne znamo šta da radimo sa njom je druga priča. Zato ćemo, za početak, u novoj godini više pažnje posvetiti aksesoarima jer su kul aksesoari jedini potrebni i dovoljni da čak i iste odevne kombinacije izgledaju potpuno drugačije i mnogo bolje. Pokušaj da, umesto garderobom, ormar osvežiš zanimljivim nakitom, kaiševima, torbama, obućom, pa čak i šeširima. Tvoja omiljena pamučna haljina će izgledati svaki put kao nova kada je jednom osvežiš baroknim kaišem, a drugi put statement nakitom. Veruj nam!

Potruditi se da naš stil u 2019. odražava naš karakter!

Da, treba da se obučeš onako kako se osećaš. Treba da se obučeš i tako da ti budeš ti i da se u tome što nosiš osećaš autentično i svoje. Isto tako, ako želiš da neke stvari privučeš u svoj život, obuci se u skladu sa tim. Neka svaki dan bude tvoja modna revija i prilika da se pokažeš u najboljem svetlu. Naravno, sasvim je u redu da ti ponekad nije ni do čega i da bi najradije ceo dan provela u pidžami. Bitno je da budeš svoja, da pratiš svoj unutrašnji osećaj, a ne slepo modne trendove. Bez opravdanja. Živi svoj stil!

Eksperimentisati sa odećom koju već imamo!

Kao što rekoh, odeće ne manjka, samo manjka naše volje da se pozabavimo time što imamo. Oh da, i ja sam super lenja i vrtim tri stvari u krug dok pun ormar ostaje kod kuće i plače zbog svog neiskorišćenog potencijala. Zato, dok bogatiš svoju kolekciju aksesoara, prečešljaj ormar i osmisli nove kombinacije od starih stvari. Videćeš, toliko toga si propuštala sve ovo vreme!

Prečistiti garderober i pokloniti stvari koje više ne nosimo!

Proučavajući stvari koje već imaš u garderoberu sigurno ćeš naleteti na gomilu onih koje zaista više ne nosiš i koje samo zauzimaju mesto. Pokloni ih! U humanitarne svrhe ili drugaricama kojima se baš ti komadi dopadaju. Obe strane će biti srećne i zadovoljne!

Comments