Izaći iz zone komfora!

Svi mi igramo na sigurno kada je reč o stilu i retko kada zapravo isprobavamo nešto novo. Naravno da treba da se držiš onoga što voliš i što ti stoji, ali kako ćeš znati da voliš i da ti stoji nešto drugo ako to ne probaš? Ukoliko si do sada bila minimalistička duša, pokušaj da svoj svedeni autfit osvežiš nekim statement detaljem. Ili, ako si do sada bila devojka od boja i printova, pokušaj nešto sasvim suprotno i smireno. Ko zna, možda ti se i svidi!

Privlačiti pažnju!

Ne plaši se jarkih boja i smelih aksesoara. Da, njima ćeš sigurno privući pažnju, ali zar je to tako loše? Seti se – play it safe ponekada mora da se odmori, a tada nastupa ona tvoja razigranija i smelija strana ličnosti! Saglasna sam sa tim da ne treba da ideš naokolo kao cirkus, ali malo upadljivih detalja nikoga nije ubilo. Stvarno.

Kupovati samo stvari koje se slažu uz naš (novi) stil!

Kao što rekoh, ne treba slepo pratiti modne trendove, naročito ukoliko su kratkotrajni (kao na primer ugly fashion). OK je razmišljati dugoročno i ulagati u komade koji zaista odgovaraju i tvom stilu i tvom karakteru, pa i potrebama na kraju krajeva. Kada pronađeš ono što voliš i u čemu se osećaš dobro – nastavi u tom pravcu. Šljokičaste patike ti zaista nisu potrebne ako ćeš ih obuti samo jednom – da bi se slikala za Instagram!

Čuvati ono što imamo!

Poslednja, ali ne i najmanje važna odluka tiče se nege onoga što imamo. Redovno održavanje, hemijsko čišćenje i ostale dosadne stvari. Da, znam da je ovo uvek poslednja stavka na to-do listi, ali ako želiš da tvoj stil zaista bude dobar, nije bitno samo kako si se obukla, već i kako to na tebi izgleda. Možda je glupo reći, ali odeća uvek treba da bude čista, uredna i ispeglana – sve suprotno može ozbiljno da naruši tvoj imidž! I ne, ovo stvarno nije površno razmišljanje, već stvar neke opšte kulture.

Izvor fotografija: instagram.com/thestylestalkercom

Ivana

Comments