Nema sumnje da svaka žena ima za cilj da izgleda vitko, zdravo i negovano, a prvi korak ka zdravom načinu života jeste adekvatna ishrana. Iako svi žele da izgledaju fit, odmorno i zdravo, kada smo pod stresom često rešimo da ga ublažimo hranom. I to obično nezdravom. Čovek kada je pod stresom iz ma kog razloga, često se opušta uz sladoled, kafu i grickalice, a upravo ta hrana nalazi se na listi namirnica koje treba izbegavati u širokom luku kada vas muči neki problem, kada ste ljuti, frustrirani, nervozni i kada kipite od besa. Kada ste pod stresom, ključno je da u svoj organizam unesete zdravu hranu, i sami znate da je stres glavni okidač za mnoge savremene bolesti koje su nažalost neizlečive. Važno je da budete disciplinovani i određenim namirnicama kažete NE! I to zauvek. Ipak, lako je reći, a teško to i učiniti. Da vas ne mučimo više, hajde zajedno da pogledamo koju to hranu ne biste trebali da konzumirate kada ste ljuti, besni i kada ste na ivici nervnog sloma.

Čips

Zašto je ova grickalica nezdrava? Zbog toga što u sebi sadrži mnogo loših masti, prepun je aditiva i soli. U radnjama se prodaje čips koji je napravljen od neorganskog povrća, odnosno krompira, a ako baš ne možete da odolite nekoj grickalici, čips zamenite kokicama ali ne onima koji se prave u mikrotalasnoj već iskokajte sebi kukuruz kokičar.

Kafa

I kafa se ne preporučuje osobi koja kipi od besa i koja je pod stresom iz razloga što je ovaj napitak stimuliše dopamine koji povećava aktivnost mozga, a to čini da pucate od energije i još više se nervirate. Kofein u velikoj količini može da produbi stres i da počnete da osećate bes i anksioznost. Umesto kafe skuvajte sebi čaj od kamilice koji opušta nerve ili popijte čašu vode.

kafa 8 namirnica koje NE SMETE da jedete kada ste nervozne

Tost

Ako ste imali neprijatan dan na poslu ili vas je pratner iznervirao nemojte da glad umirite tostom, već doručkujte ili užinajte namirnice bogate vlaknima i proteinima, a uvek je savršen izbor sveže voće ili kompot.

Sladoled

Da li je potrebno reći da je sladoled na štapiću kaloričniji od obilnog ručka kao i to da je prepun prerađenog šećera? Što viću količinu prerađenog šećera unesete u sebe to će se vaš organizam više mučiti da ga svari, a samim tim ćete osećati nelagodu u stomaku, a već kuburite sa stresom. S tudije su pokazale da je sladoled štetan jednako kao cigarete i alkohol. Zato ga izbegavajte pod svaku cenu, pogotovo ako ste ljuti i nervozni.

Comments