Kada pomisliš na glamur, šta ti prvo padne na pamet?

Ja lično pomislim na Pariz. Ovaj grad prosto “odiše” glamurom. Pun je potcenjene elegancije, opojne čarolije i romantike koja traži od ljudi da bar razmisle o drugačijem načinu života

To je ta magija glamura – predstavlja uzbuđenje i tajanstvenost koji okružuju ljude i čini ih privlačnim, posebnim, magičnim…

Da li si znala da sama reč “glamur” dolazi od škotske reči “gramarye” što u prevodu znači magija, čarolija ili čini?

Nasuprot popularnom uverenju, glamur nije samo u skupoj garderobi ili makeup-u. Naravno, ovi detalji jesu deo koji privlači i mami, ali poznajem žene čiji su ormani puni Chanel komada odeće i koje umeju savršeno da iscrtaju cat-eye ajlajner, a opet nisu nimalo glamurozne.

8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 6 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana

Glamur je energija misterije i gracioznosti, koja prevazilazi svakodnevno i konvencionalno. To su žene koje imaju ono nešto ili kako bi na francuskom rekli “Je ne sais quoi”.

Pomisli samo na suptilnu prirodu Odri Hepbern, romantičnu i nežnu Grejs Keli, zavodljivu i misterioznu Sofiju Loren – sve su one imale nešto što nas je prosto neobjašnjivo “uvlačilo” i mamilo da želimo da o njima saznamo nešto više.

Baš zato se glamur najčešće i dovodi u vezu sa filmskom umetnošću, mada su i pozorište, moda, visoko društvo, popularna muzika i časopisi pokušavali da iskoriste njegovu privlačnost.

Ipak, u jedno sam sigurna – glamur je “magija” i verujem da poseduje sposobnost da opčini i zavede.

Ono što sam lično naučila o glamuru jeste da je suština glam života u tome da posmatraš sebe i svet oko sebe kroz “šarmantni filter”. To je energija kojom moraš odisati.

8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 11 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana

Tako da, ukoliko želiš da budeš takva dama i živiš glamurozno, čak i onda kada voziš decu u obdanište, spremaš ručak ili provodiš dan (i noć) u kancelariji, otkrivam ti 7 načina kako da baš to učiniš:

Budi drugačija i svoja: Zamisli kakav život želiš i stvori ga za sebe

Pa nećemo valjda čekati da se preselimo u Pariz da bismo živele život kakav želimo?! Ili da čekamo da nam novac padne sa neba da bismo uživale u luksuzu?! Ili još gore, da čekamo nečije odobrenje da stvorimo život i donesemo odluke koje želimo? Glamurozna žena zna šta želi, zna kako da se izbori za ono što želi i kako da samouvereno korača ka svojim ciljevima. Ona ima stav. I jasno stavlja do znanja kakav je tip žene. Romantična, nežna, domaćica, poslovna žena, umetnica, nebitno je. Ono što jeste bitno je da je potpuno svesna sebe i svoje privlačnosti.

Obavezno našminkaj usne crvenim karminom

Ništa neće učiniti da se osećaš tako moćno, glamurozno i zavodljivo kao crveni karmin na tvojim usnama koji ti savršeno stoji. Čak i sam čin nanošenja crvenog karmina je tako glamurozan. Crveni karmin privlači pažnju ka tvojim usnama, a samim tim i ka svakoj reči koju izgovoriš. On je zato pravi simbol ženske moći.

Zameni ravnu obuću visokim potpeticama

Glamur prevazilazi stil. Možeš imati fantastičan stil, ali ne možeš biti glamurozna ako svaki dan provodiš u istom džemperu ili trenerci. Dakle, nabavi par visokih potpetica u kojima se osećaš seksepilno ili ako ti visoke štikle nisu privlačne, onda uloži u komplet prelepog donjeg veša. Nosi nešto što prevazilazi “obično” i svakodnevno. Budi samouverena i izazovi konvencialno. Kako se osećaš u vezi sa sobom mora biti utkano u sve što radiš. A to dolazi iznutra.

Napravi voluminoznu frizuru

Ah ta kosa… Sinonim za glam frizuru su lokne, lokne, lokne. Ustani ranije i ne dozvoli sebi da te mrzi da napraviš frizuru koju će svi primetiti. Tvoja kosa neće da se uvije? Rešenje je punđa u dnu vrata ili kosa koja je sklonjena u jednu stranu i ukrašena elegantnom šnalom…

Ponesi jedan nesvakidašnji, dizajnerski komad odeće

Glamur je poput bacanja čarolije i zato ta čarolija mora postojati u tvom svakodnevnom životu. Zato uloži u jedan komad odeće, aksesoar ili nešto treće što će učiniti da se osećaš glamurozno svaki put kada je taj mali detalj uz tebe. Unikatni sapun, sveća dekadentnog mirisa, satenska posteljina, ruže u svakoj sobi tvog stana, recimo, predstavljaju jeftiniju alternativu koja će učiniti da se osećaš istinski glamurozno.

Budi misteriozna – to nije tako teško!

Transparentnost je postala popularna reč u savremenom društvu. Snapchat, Instagram, Facebook – svuda smo “na izvolte” i dajemo drugima dozvolu da potpuno utonu u naše privatne živote. S druge strane, drugi su toliko sakriveni od strane javnosti da se o njima ništa ne zna. Ni jedno ni drugo nije glamurozno. Podeli sa drugima dovoljno da ih zaintrigiraš i inspirišeš, ali nikad sve i svaki detalj. Izazovi tako što ćeš imati malo više stava, jer neke stvari su lične. Moje pravilo je: Podeli sa drugima svoj život samo onda kada imaš nešto značajno da saopštiš ili pokažeš…

Kontroliši svoje misli

Nema ničeg glamuroznog u dramatičnoj ženi koja je stalno u žurbi i pod stresom. Nauči da dišeš duboko, usporiš, uneseš u svoj život momente koji su samo tvoji. Obogati svoje misli dobrim filmovima, muzikom, pozorištem i knjigama. Nauči novi jezik. Pronađi ono što te inspiriše.

Savet plus: Zaljubi se!

Žena koja je zaljubljena odiše privlačnošću i glamurom. Mala tajna? Ne moraš biti zaljubljena u muškarca da bi bila zaljubljena! Zaljubi se u svoj život! Takva energija prosto opčinjava ljude, privlači ih i stvara prilike kakve nikad nisi mogla ni da zamisliš. A usput, baš tada se pojavi i On…

Posetite sajt Mazda Srbija da saznate više o Mazda CX3 modelu i posetite Facebook stranicu Mazda Srbija

8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 1 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 2 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 3 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 4 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 5 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 7 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 9 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 10 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 12 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 13 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 15 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 16 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana 17 8 saveta kako da budeš glamurozna svakog dana

Fotografije: Vesna Kojić

Comments