Teško da će ti od nečega biti lakše, kad doživiš da te partner prevari. Nećeš izbeći bol, tugu, osećanje izdaje, razočaranje, osećanje bezvrednosti svega što ste do sada doživeli sa partnerom, gubitak poverenja, bes i želju za osvetom… Potrebno je neko vreme da uopšte shvatiš šta se stvarno dogodilo i da izvagaš da li možeš to da prihvatiš, da li partner i vaša veza zaslužuju još jednu šansu, ili ne možeš da pređeš preko toga. Osećaćeš se grozno i verovaćeš da si nekim delom i sama odgovorna za to što ti je partner priredio, kinjićeš sebe preispitivanjem, kinjićeš partnera ispitivanjem. Pokušaj da ne zaboraviš sledeće stvari, koje će ti pomoći da održiš svoje samopoštovanje i odlučiš kako da se nosiš sa partnerovom izdajom.

Ne upoređuj se sa tom drugom

Nije on tebe prevario zato što mu je ona bila lepša, izazovnija, pametnija – kvalitetnija i bolja od tebe. Možda ne možeš da shvatiš ni šta ga je privuklo, jer je ona sasvim neupadljiva i neugledna. Možda si upadljivo lepša, zgodnija, elegantnija… Ali sve to uopšte nema nikakve veze. On nije birao neku devojku u odnosu na tebe, nego je upravo zanemario tvoje postojanje, ignorisao vašu vezu, ponašao se kao da ne postojiš. Njegova odluka da to uradi nema nikakve veze sa njom, sa tom drugom devojkom, nego samo sa njim.

Ako si rešila da raskineš, ne traži nekog ko mu je sličan

Protivotrov za nevernog dečka koji te je izdao i povredio jeste pažljiv, iskren i posvećen dečko, koji će voditi računa o tvojim osećanjima i poštovaće te. To ne znači da treba da što pre nađeš utehu, nego da ne treba da tražiš (a ako to podsvesno činiš, da uhvatiš sebe u tome) zamenu za momka koji te povredio i razočarao, odnosno, nekog sličnog njemu. Činjenica je da veza koju započinješ sa nekim ko treba da popuni upražnjeno mesto, neće uspeti, jer ne možeš samo da zameniš jednog momka drugim, sličnim. Ali traži nekog ko će ti biti melem na ranu i koga ćeš doživeti kao posebnu osobu, koju poštuješ i ceniš.

Comments