Došlo je ponovo i to doba godine kada panično gledamo u kalendar pitajući se kada je pre proletelo vreme i kako to da nam se već približava leto?! Volimo mi leto i jedva ga čekamo, ali kada shvatimo da nismo baš fizički spremne za sezonu plaža i kupaćih kostima, po ko zna koji put proklinjemo sebe što se ne bavimo svojim izgledom tokom cele godine, a ne samo na proleće i to navrat-nanos! Srećom pa do prave sezone letnjih odmora imamo još dobrih nekoliko meseci, a to znači da je pravi trenutak da, nakon duge zime kada smo svi dali sebi malo oduška, unesemo balans u svoj život, ubrzamo metabolizam kako bismo telo očistili od nakupljenih toksina i najzad postanemo u svakom smislu spremni za leto, ovoga puta – na vreme!

Doručak je obavezan!

Mnogo je istraživanja koja su pokazala da je doručak najvažniji obrok u toku dana upravo gledano sa aspekta metabolizma. S obzirom na to da doručak ujutru pokreće metabolizam, sasvim sigurno ga i ubrzava te je dobar obrok nakon buđenja obavezan. Kao idealan doručak se navodi ovsena kaša sa dosta koštunjavog voća ili omlet sa povrćem, sirom i mesom i parčetom hleba od kvalitetnog brašna, a ovakav ukusan obrok uvek možeš obogatiti i šoljom Balans+ jogurta koji je savršeni pratilac tvog jutra!

Jedi manje, a više puta na dan!

Još jedna dokazana stvar – telo će mnogo brže i lakše trošiti kalorije ako ih unosiš u manjim količinama tokom dana, nego ako ih unosiš odjednom, jednom ili dva puta dnevno. Zato, pre nego što “probušiš kašiku”, prvo pokušaj sa pet manjih obroka u toku dana, na dva do tri sata. Nije tako teško!

Mlečni proizvodi su čudotvoran napitak…

Mlečni proizvodi su idealni sagorevači masti zbog svojih posebnih sastojaka. Zahvaljujući postojanju prebiotika i dve probiotske kulture, Balans+ proizvodi redovnom upotrebom podstiču dobro varenje i ubrzavaju metabolizam, a probiotici u Balans+ jogurtu utiču na smanjenje telesne masti. Redovnom konzumacijom tokom najmanje 10 dana, uvidećeš rezultate i nema potrebe da budeš sumnjičava – Balans+ je jedini jogurt na domaćem tržištu sa klinički dokazanim benefitima!

… baš kao i zeleni čaj!

Istraživanja su se bavila i zelenim čajem i došlo se do zaključka da 2-4 šoljice kvalitetnog zelenog čaja dnevno mogu da ubrzaju metabolizam za čak 4%!

Comments