Hot topics

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Pij dovoljno vode!

Unošenjem dovoljne količine vode takođe se podstiče brže sagorevanje kalorija, a uz to ćeš sigurno primetiti i da će ti koža biti zdravija i lepša i da ćeš početi da blistaš nekim posebnim sjajem. Zato, uvek sa sobom nosi flašicu sa vodom!

Spavaj 8 sati!

Manjak sna = sporiji metabolizam = višak kilograma. Ovo se dešava zbog lučenja leptina i grelina, takozvanih hormona gladi, zbog čega su veće verovatnoće da ćeš u toku dana posegnuti za nezdravom, brzom hranom. Dobro se naspavaj, a zatim se počasti ukusnim doručkom – sećaš se, tu lekciju smo već naučili!

Fokusiraj se na proteine, a smanji ugljene hidrate!

Telo troši mnogo više energije da razgradi proteine, nego masti ili ugljene hidrate, a to znači i brže sagorevanje kalorija. Osim toga, proteini, kao i vlakna, duže stvaraju osećaj sitosti, pa je to još jedan od razloga da počneš da piješ probiotski jogurt.

Bez stresa!

Ne samo da stres loše utiče na celokupno zdravlje, već i usporava metabolizam. Pokušaj da manje negativno reaguješ na stvari oko sebe, bavi se laganim fizičkim aktivnostima koje će te opustiti i takođe povedi računa i o ishrani – probiotici u jogurtu koji pojačavaju zastupljenost dobrih bakterija u organizmu između ostalog utiču i na smanjenje stresa i anksioznosti!

Ivana

Editors choice