Netflix će iznedriti čak 86 filmova 2022. godine, s namerom da premijerno prikazuje po jedan sedmično – što mu dosad uspeva. Prošle godine se, takođe, proslavio, objavivši zombi akcioni triler Army of the Dead, vestern The Harder They Fall, i Oskarom nominovani Don’t Look Up – pun slavnih glumačkih imena. Netflix se trenutno trudi da ponovi takav uspeh, što se može videti i u pojedinim ostvarenjima koja će potencijalno pobrati svetsku pažnju. Izdvojili smo 8 Netflix filmova koje iščekujemo ove godine, jer filmski eksperti tvrde da se nećemo pokajati ako im damo šansu. Nažalost, za veliki broj ostvarenja još uvek nije poznat zvanični datum premijere.

The Adam Project

Ovo ostvarenje nastavlja saradnju Netflixa i Ryana Reynoldsa, ali i sa Shawnom Levyjem – režiserom Reynoldsove komedije Free Guy. Levy je režirao The Adam Project, u kom Ryan tumači pilota koji putuje kroz vremeplov i udružuje snage sa mlađom verzijom sebe (Walker Scobell) kako bi našao svog nestalog oca (Mark Ruffalo) i spasao svet. Iz trejlera vidimo da je film omaž SF eri filmova osamdesetih, što nije čudno, budući da je Levy producent Netflix serije Stranger Things. Jennifer Garner i Zoe Saldana takođe čine deo glumačke ekipe. Premijera je zakazana za 11. mart.  

Day Shift

Pored zombi tematike, Netflix se ranije oprobao i u vampirskoj – pristupu koji nastavlja sa filmom Day Shift u kom Jamie Foxx igra samohranog oca čiji biznis čišćenja bazena sakriva njegovo pravo zvanje: lov i ubijanje vampira. Foxx je još jedan Netflix veteran, ranije zaigravši u ostvarenjima Project Power, a uskoro ćemo ga videti i u SF komediji They Cloned Tyrone. Foxx se nedavno vratio u superherojski žanr sa Spider-Man: No Way Home, a predstojeći Day Shift zvuči kao adekvatni nastavak njegove akcione sage, a društvo će mu praviti i Dave Franco i Snoop Dogg. 

They Cloned Tyrone

Kad smo film već pomenuli – da ga i opišemo. Jamie Foxx će se priključiti Johnu Boyegi i Teyonahi Parris koji će otkriti ogromnu zaveru vlade. Biće zabavno gledati ovakav nesvakidašnji trio koji već ima iskustva u akcionim SF filmovima. Boyegu smo primetili u poslednjoj Star Wars sagi, dok smo Parris zapamtili kao Monicu Rambeau u Marvel/Disney+ seriji WandaVision, dok će ulogu reprizirati i u predstojećem superhero filmu The Marvels (2023). 

The Grey Man

Braća Russo su režirala ovaj spy triler koji se po pristupu i stilu nalazi negde između njihovih Captain America: The Winter Soldier i Cherry. The Grey Man je zasnovan na istoimenom romanu Marka Greaneyja i prati CIA agenta (Ryan Gosling) koji neprestano pokušava da bude korak ispred globalne potere koju je organizovao njegov bivši kolega (Chris Evans). Pored nih dvojice, glumačku ekipu čine i Ana de Armas, Jessica Henwick, Billy Bob Thornton i Alfre Woodard. 

Comments