I astrolozi i veštice dele zainteresovanost za jednu stvar – za Mesec. Pored Sunca, Mesec je jedno od dva tela koja svetle na nebu, ali je definitivno mnogo mističniji od Sunca. Kada je manifestovanje želja u pitanju – uvek se oslanjamo na Mesec, kako mi, tako i astrolozi i veštice.

Mesec vlada suptilnim, podsvesnim i intuitivnim aspektom našeg bića. Kada se uskladimo sa Mesecom onda možemo da koristimo njegovu drevnu energiju. Kako da uspemo da se tako povežemo sa Mesecom? To ćemo najbolje uraditi pomoću Mesečeve vode.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Noisetier (@thenoisetier)

Šta je mesečeva voda i kako ona utiče?

Verujem da već imate predstavu kako da kreirate mesečevu vodu – jer samo ime otkriva o čemu se radi. Takođe je dobro poznato da Mesec i voda imaju jaku konekciju, zbog čega ima smisla što se pomoću vode može “komunicirati” sa Mesecom. Kako Mesec utiče na plimu i oseku, već je jasno kakva je i energetska povezanost između ovog elementa i satelita. Kada počnete da manifestujete svoje želje, baš uz pomoć Meseca i vode – imaćete osećaj kao da ste postali deo nekog veštičjeg klana. Ali, neminovno je da je zabavno!

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam letnji seks horoskop – vreme je da eksperimentišemo!

Mesečeva voda utiče na nekoliko načina. Prvo zbog toga što voda kao element utiče na pročišćenje, a u kombinaciji sa Mesecom ona može, takođe, da služi i kao “sunđer” za energiju koja se nalazi oko vas. Zato je tako i tretirajte.

Kako da napravite mesečevu vodu?

Pre svega vam je potrebna tegla u koju ćete sipati vodu. Onda je potrebno da datirate mesečevu vodu koju ste sipali. Datiranje ćete odraditi tako što ćete zabeležiti, naravno, datum kada ste sipali vodu, zatim horoskopski znak u kojem je taj datum,ali i mesečevu fazu. Na primer, sipali ste vodu 11. avgusta, ovaj je datum u znaku Lava i mesečeva faza je bila pun mesec.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

U vodu možete da ubacite neki od kristala, ako se zanimate za njih i ako posedujete neki. Zatim, dodajte neko eterično ulje, najbolje je ulje lavande jer se lavanda koristi za pročišćenje energije. Kada sipate vodu, dodate kristal i eterična ulja, potrebno je da, pre nego što uopšte izbacite vodu na mesečevu svetlost, manifestujete svoje želje. To možete da uradite naglas, ako ste sami, ili prosto da zamislite želju koju biste voleli da vam se ostvari.

Mesečeva voda se najbolje puni energijom onda kada je Mesec pun. Zato ispratite mesečeve faze i odradite ovo baš u tom trenutku kako biste znali da ste sigurno počeli da manifestujete želje na pravi datum. Mesečevu vodu možete da napravite i onda kada je mesec skoro pa pun, ali – nikada nemojte ostavljati vodu na mesečini kada je pomračenje Meseca.

Pročitajte i ovo: #staytoxic – kako svaki horoskopski znak štiti ego nakon raskida

Obavezno proverite u kom horoskopskom znaku ostavljate vodu, jer i to može da utiče na energiju. Na primer, mesečeva voda koja je ostavljena za vreme punog Meseca u znaku Bika, kojim vlada Venera, podstaći će ljubav i pažnju, dok će voda ostavljena na mesečini za vreme punog Meseca u znaku Blizanaca, kojim vlada Merkur, uticati na to da se osećate mnogo smirenije i staloženije.

Ukoliko imate osušeno bilje kojim čistite energiju u prostorijama – možete da ih iskoristite i za postavljanje mesečeve vode. Pre nego što napunite teglu vodom zapalite osušeno bilje i pročistite teglicu. To uradite i spolja i iznutra. Zatim ubacite kristal ,pa tek ona dodajte vodu.

Ukoliko želite, možete da iskoristite priliku i da meditirate dok je osušeno bilje zapaljeno. Tako ćete mirna srca i staložene energije da priđete punjenu tegle, a samim tim i mesečevoj energiji.

Naslovna fotografija: pexels.com

Milica Antić

Comments