Počinje sezona Škorpija, nismo sigurni da li smo spremni za to ili ne, ali znamo da ćemo da proslavimo postojanje svih Škorpija – jer one to zaslužuju! Škorpija je onaj zagonetni znak i svako od nas poznaje Škorpiju koju obožava, iako je ne razume najbolje. Škorpije su nezavisne, prepune entuzijazna i energije koja potpuno obuzme sve u njihovom okruženju. Sigurno da poznajete makar jednu Škorpiju koja vam je stalno u mislima i koje se rado setite – jer su nezaboravne!

Uvek možete da računate na to da rade na nečemu, ali da to čuvaju u tajnosti. Ne zato što ne vole da se hvale, to nikako, već zato što vole da iznenade rezultatima onda kad je čitava priča završena. Njihova vladajuća planeta je Pluton, koja ih uvek dovodi do same ivice egzistencije, navodeći ih na rizik i eksperimentisanje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели OOTD Magazine (@ootdmagazine)

Škorpije su iskrene i verne, ne vole da se nameću, ali vole da vladaju situacijom u kojoj se nalaze. Nije im važno šta drugi misle jer imaju kreirano mišljenje o svemu i to mišljenje im je teško promeniti. Škorpije su najstarije sestre među vodenim znakovima, iako su izuzetno emotivne, one znaju kako da iskomuniciraju svoje emocije, za razliku od Rakova i Riba. Predstavljamo vam vodič za Škorpije koji će vam pomoći da ih dodatno razumete…

Vodič za Škorpije

Šta Škorpije čitaju?

Škorpije privlače priče o mračnim segmentima ljudskog uma. One su fascinirane životnim pričama koje nas dovode do ivice egzistencije i situacijama koje nas teraju da donosimo brze, ali važne odluke. Ovaj znak obožava da čuva tajne jer tada ima osećaj kontrole, a i mnogo je dobar u tome! Škorpije su sjajni lideri jer su hrabre i odlučne, zbog čega im ljudi veruju i zbog čega ih poštuju.

Kirka – Madeline Miller

Kirka je roman za sve Škorpije koje uživaju u pričama koje duboko ulaze u um negativca i čine da se čitalac poveže sa njim na mnogo intenzivniji način. Grčka mitologija nam je ispričala jednu verziju Kirke, veštice koju je Homer opevao u svojim epovima, ali je Miller odlučila da nam je predstavi na nešto drugačiji način. Radnja knjige vodi čitaoca na izmišljeno ostrvo u Egejskom moru na koje je Kirka bila prognana i na kom baca vradžbine i vežba da postane veštica o kojoj bruji čitava Grčka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zorana Karapandžin (@zozefina_k)

Pročitajte i ovo: Vodič za Vage – šta da čitate, gledate i oblačite

Šta Škorpije gledaju?

Na osnovu toga što smo vam spomenuli o Škorpijama, možete da pomislite da vole da gledaju horore ili psihološke trilere. To nije daleko od istine, ali Škorpije vole i da se zabave. One su same po sebi misterične, ali im nikad nije dosta zagonetki zbog čega se najviše obraduju klasičnim whodunit filmovima kao što je Knives Out

Knives Out

U pitanju je jedan od onih feel-good filmova koji će vas istovremeno zabaviti i konstantno držati na ivici. Film prati porodicu koja se našla u neobranom grožđu nakon što jedan od članova misteriozno premine. Dolazak detektiva Benoita Blanca svima u potpunosti menja planove…

Šta da slušate?

Kod Škorpija sve zavisi od raspoloženja. One se vode emocijama i energijom, zbog čega ih možete uhvatiti kako u jednom momentu plaču i kako se posle spremaju za đuskanje. Nemojte da vas išta iznenadi kad su Škorpije u pitanju.

Šta Škorpije oblače?

Škorpije su često tihi posmatrači, ali postoji nešto po čemu vole da se izdvajaju, a to je moda. Kada izaberu svoj statment piece, Škorpije ostatak autfita lako sklope jer se oslone na dobre basic komade. Vole neutralne boje sa kojima mogu da se igraju i koje čine da se osećaju prijatno u sopstvenoj koži.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели OOTD Magazine (@ootdmagazine)

Pročitajte i ovo: Vodič za Device – šta da čitate, gledate i oblačite

Naslovna fotografija: instagram.com/paola.ambre

Milica Antić

Comments