Postoji nešto posebno u tome da se boja kose menja sezonski. Nešto u nama nam ne da mira da leto dočekamo bez svetlih pramenova dok je jesen rezervisana za tamnije nijanse i za malo veće promene. Ovu jesen su, definitivno, obeležile dve nijanse – bakarna i smeđa. Mnoge plavuše su se odlučile za to da prefarbaju svoju kosu u jednu od ovih boja, ali zašto? Zato što ove nijanse čine da nam kosa izgleda zdravije i sjajno! Naravno, svetlosmeđa i smeđa kosa je uvek u trendu i nikada nećete da pogrešite ako se prefarbate u ovu nijansu!

Trend svetlosmeđe kose

Zašto je svetlosmeđa kosa sada u trendu? Razlog je isti kao i kod bakarne nijanse – jer odgovara svima! Ako imate svetle oči, plave, zelene ili sive, svetlosmeđa nijansa će otkriti hladnije podtonove vašeg tena. A ako imate toplije nijanse tena, vama će odgovarati svetlosveđa boja jer će naglasiti zlatkasti sjaj vaše kože. Čokoladna smeđa ili bakarna smeđa – sve nijanse su prilagodljive i sve možete da isprobate ove jeseni!

Ukoliko ne želite da vaša smeđa kosa poprimi riđi odsjaj, što se može desiti, pogotovo ako prelazite iz plave u smeđu, treba da se odlučite za što tamniju nijansu. Zašto? Zato što će molekuli boje da ostanu po površini vaše dlake i tako će vaša kosa pranjem, odnosno ispiranjem boje, postepeno postajati sve svetlija.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sofia Richie (@sofiarichie)

Nega smeđe kose je mačji kašalj u poređenju sa negom plave ili crvene. Smeđa kosa je definitivno najčestija prirodna boja kose, još jedan razlog zbog kog svima stoji jedanko dobro! Ako želite da vam smeđa kosa bude sjajna i zdrava – potrebno je samo da je negujete kako biste negovali svoju prirodnu boju kose. Dakle, zaboravite na nanošenje maski za kosu u toku svakog pranja!

Pročitajte i ovo: Šta treba da znate pre nego što se ofarbate u platinastu plavu

Pigment smeđih nijansi čini da vaša prirodna boja kose dođe do izražaja dok istovremeno neutralizuje neželjene tonove. Takođe, farbanje je mnogo ređe, što znači da ćete uštedeti više novca i imati sjajnu i zdravu kosu! Trik oporavka kose zaista leži u prelaženju iz svetle boje u tamnu, a to, naravno, zna i Hailey Bieber koja već izvesno vreme, postepeno, prelazi iz jedne tamnosmeđe nijanse u drugu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Go darker

Ako niste sigurni da li želite da se ove jeseni prefarbate u smeđu nijansu, pogledajte koliko kosa pomenute manekenke izgleda lepše i zdravije. Plave nijanse, prosto, ne mogu da imaju taj sjaj i tu punoću. Ma koliko negovali svetlu kosu, ona nikada neće izgledati prirodnije od smeđe.

Caramel brown

Iako smo je upoznali kao plavušu i navikli na njenu dugu plavu kosu, Cara Delevingne mnogo bolje izgleda kao brineta. Možda se plavuše bolje zabavljaju, ali brinete definitvno manje vremena provode kod frizera.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cara Delevingne (@caradelevingne)

Light Brown Ombré

Ko je rekao da ombre efekat ne možete da postignete bez korišćenja blanša ili proizvoda za posvetljenje krajeva? Naravno da možete! Kombinacijom svetlosmeđe i tamnosmeđe postići ćete suptilan ombre efekat koji će vašoj kosi dati prirodniji izgled. Baš poput Alexe Chung, koren ofarbajte u tamniju nijansu, a krajeve u svetliju – i vaša kosa će momentalno postići wow efekat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alexa Chung (@alexachung)

Expensive Brunette

Da, smeđe nijanse koje imaju bakarni podton su i nama, baš kao i Gigi Hadid, prolazile kroz glavu čim smo ušetali u jesen. Ako određena nijansa govori da je jesen stigla i da je vreme za promenu, to je definitivno ova.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gigi Hadid (@gigihadid)

Pročitajte i ovo: Seksi šiške – pronađite koje će vam najviše pristajati

Naslovna fotografija: instagram.com/haileybieber

Milica Antić

Comments