Bondage. Znamo, zvuči kao 50 Shades of Grey, ali ostanite uz nas i videćete da je u pitanju seks koji otvara potpuno druge dimenzije istog. Da li se nekad bondage nalazio na listi stvari koje želite da probate ili ste samo znatiželjno virili u one videe o kojima se ne priča javno? Hajde da malo bolje obradimo ovu temu.

Bondage

Bez obzira na to da li je bondage nešto što vam izaziva nervozu ili ste već dovoljno upoznati sa temom – sama pomisao na vezivanje drugih može da vas dovede do orgazama kakve niste iskusili. Samo nekoliko osnovnih informacija o bondage seksu može vas približiti BDSM-u. Ono što je bitno naglasiti je da je bondage seks nešto što bi trebalo da isprobate sa partnerom sa kojim se dobro poznajete.

Poznanstvo će vam omogućiti da vam iskustvo bude super hot, ali i da se osećate sigurno. Bilo da ste potlačeni ili da ste dominantni, bondage će vam pružiti potpuno novo iskustvo. Koji su prvi koraci koje treba da načinite ako želite da probate bondage seks? Pa, upravo to – pronalazak partnera sa kojim ćete se osećati sigurno i sa kojim ćete prethodno isplanirati kako će čitav seks izgledati.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Men’s Confidence (@mens_confidence)

Za razliku od regularnog seksa, nazvaćemo ga tako samo radi boljeg sporazumevanja, bondage zahteva da ušetate u celu priču uz dobar plan. S obzirom na to da ova vrsta seksa podrazumeva da je jedan partner vezan, jasno je da taj partner mora da se oseća bezbedno u svakom momentu. Isto tako je bitno da se usaglasite oko toga kad je vreme da se stane i koliko će seks biti grub.

Kad su sve mere predostrožnosti uvažene, a verujte, od krucijalne je vrednosti da tako bude, bondage može da bude izuzetno zanimljiv. Tokom bondage seksa otkrićete o sebi i svom partneru stvari koje niste ni mogli da zamislite, a čitava igra vas može potpuno izludeti.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Savršene seks poze koje će dirnuti baš tamo gde treba

Nemojte da dozvolite da vas bondage seks uplaši. Ne morate biti previše čvrsto vezani, niti je potrebno da isprobavate sve one poze i sva ona vezivanja koja ste videli u porno filmovima. Počnite sa vezivanjem ruku, očiju, naučite kako da vežete konopce oko zglobova tako da možete da ih razvežete u jednom potezu, ako to poželite. Probajte sa vezivanjem stopala u određenim pozama, ali sve to radite tako što pre isprobavanja iskomunicirate jedno sa drugim.

Za sve one koji vole grublji seks i uživaju da dominiraju ili da neko dominira njima – bondage je savršen izbor. Izaberite svoju omiljenu pozu i samo joj dodajte povesku, tanki konopac, marame ili lisice. Nemojte odmah da se fokusirate na naprednije poze i naprednija vezivanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Men’s Confidence (@mens_confidence)

Veoma je važno da ne vezujete svog partnera previše jako. To ćete izbeći ako koristite pravilo dva prsta. Dakle, kada vežete svog partnera ili partnerku pokušajte da ubacite dva prsta između konopca i kože, na taj način ćete biti sigurni da je vaš partner vezan dovoljno da ne pobegne, ali da ga nećete povrediti.

Obavezno se dogovorite koju ćete reč koristiti kao znak da je vreme da se prestane. Izaberite reč koja će označavati prestajanje seka kad osetite da više ne želite. Ovo je veoma bitno jer nam se nekada pomešaju sva osećanja i uzbuđenje, zbog čega smatramo da možemo da izdržimo mnogo više nego što zapravo možemo. Potpuno je u redu da zatražite da seks stane i da možda tek sledeći put isprobate nešto drugo.

Nemojte da zaboravite da nakon ovakvog seksa podsetite jedno drugo da vam je zaista stalo i da je sve to samo deo igre.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Vikend challenge u odnosu na vaš horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/mens_confidence

Milica Antić

Comments