Vaša samouverenost je značajan deo vaše seksualnosti, pa ako ste stidljivi, nesigurni i zavisite od potvrde druge osobe, biće vam teško da ostvarite pravo, raskošno zadovoljstvo i da ga sa partnerom podelite na pravi način. Možda vam ne treba mnogo da osetite malo više samopouzdanja u spavaćoj sobi, a i ako ga imate dovoljno, ovi saveti će vam biti korisni.

Samouverenost je odnos prema sebi

Pošaljite ljubav svom telu, sada odmah, dok ovo čitate. Nemojte čekati situaciju u spavaćoj sobi u kojoj ćete brinuti zbog osvetljenja, uglova i poza – to je mesto na kome treba da se opustite i uživate u radosnoj i strastvenoj igri, a da biste to mogli, potrebno je da prihvatate i volite svoje telo, takvo kakvo je. Ako imate sreće, vaš partner će vam pokazati i iskazati divljenje i uživaće u vama i vašem zadovoljstvu, ali nisu svi muškarci nadareni ljubavnici – neki to nauče, a neki su uvek malo distancirani, ili sebični. Naravno da je lakše izgraditi samouverenost kad vam se neko otvoreno divi, a ako se to dešava, a vama je teško da primite komplimente, pokušajte da verujete da se drugoj osobi stvarno toliko sviđate i da ugradite njenu senzaciju u svoje osećanje sebe i svog tela. Ne morate se diviti sebi, ali obavezno je da sebe i svoje telo poznajete, prihvatate i volite, a to znači da se ne stidite – kad odbacite sputavajuća osećanja, mnogo ćete se bolje osećati i više uživati.

Uradite nešto zbog čega se osećate seksi

To može biti trbušni ples, ples oko šipke, umetnost svlačenja uz muziku – to nisu veštine rezervisane za žene sa savršenim telom, već su te veštine nastale iz ženske senzualnosti. Pronađite način da izrazite svoju senzualnost i praktikujte ga. Uopšte ne morate igrati nagi, ili vešto uvijati kukovima, za vašu samouverenost može biti dovoljno da nosite veš u kome se osećate veoma seksi – a to osećanje će podići nivo energije koju odašiljete i druga osoba će videti u vama ono što nosite skriveno i čuvate za intimne trenutke. Svakako je za vas korisno da vežbate seksi plesove, da biste bolje vladali svojim pokretima i da biste doživeli svoju ženstvenost i seksepilnost na dublji način – a i da biste održali kondiciju.

Pročitajte i ovo: Samopouzdanje u krevetu – koliko smo lepe

Samouverenost je u glavi – ali vi treba da izađete iz nje

Zapravo, samouverenost nije nešto što ćete pokazivati i prikazivati, to je pored ostalog i sposobnost da se potpuno prepustite, da zaboravite na sebe i na bilo kakvo prikazivanje. Izađite iz glave, spustite svoju svest u telo, osećajte senzacije, prepuštajte im se, doživljavajte svaki dodir, uživite se i u intimnom susretu budite potpuno uključeni, prožeti i prepušteni. Da biste to mogli, vežbajte izlaženje iz glave, odnosno, spuštanje u telo u neseksualnim trenucima. Radite vežbe ili meditacije koje pojačavaju telesnu svesnost, dišite, radite Kegelove vežbe – sve to će vam pomoći da ostanete usidreni u telu prilikom intimnog susreta i da se prepustite senzacijama i uživanju (koje vam razmišljanje i briga može poremetiti)

Ne potcenjujte moć donjeg veša

Ne može se dovoljno istaći moć donjeg veša u kome se osećate seksi – naravno, uzbudljiv je i onaj veš koji nosite zato što očekujete da ćete ga svući, ali za vašu samouverenost vrlo je bitna svest o tome da nosite divne crvene gaćice koje vam odlično stoje i onda kad ih sigurno niko neće videti. Ne morate se odreći udobnosti zarad seksepila, važno je da pronađete model u kome se osećate seksi, a to ne moraju biti tange, ili neke minimalne gaćice koje vas stežu.

Naučite da prihvatite komplimente

Da li vam muškarac daje komplimente da bi vas što pre odveo u krevet, ili mu se stvarno sviđate? Najverovatnije i jedno i drugo. Međutim, ako želite da budete sa njim, njegovi motivi i način kako postiže cilj i ne treba da vas zanimaju – vodite se samo onim što vi želite i radite samo ono što želite, onda kada želite. Smete da prihvatite sve komplimente i da se zbog njih osećate rastopljeno, ženstveno, poželjno, a pri tom niste dužni da zahvalite muškarcu tako što ćete odmah spavati sa njim (osim ako to želite). Vašu samouverenost ništa neće podržati bolje od vaše spremnosti da prihvatite komplimente, ne na način da ih zarađujete, nego na način da vam oni prirodno pripadaju, jer se dobro osećate, dobro zračite, divni ste – i normalno je da vam se neko divi.

Pročitajte i ovo: Šta muškarci zaista primećuju u krevetu

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments