Tokom jeseni nije moguće da pobegnete od trenda nošenja mokasina, barem ne u poslednje vreme. Ne znam ni da li bi ovo moglo da se nazove trendom, jer su mokasine oduvek bile u modi, a i sam često volim da ih nosim i kupujem, pogotovo one sa većom platformom. Ipak, iako su oduvek bile u modi, kontekst i način na koji su nošene se konstantno menja. One više nisu samo poslovne cipele, već se klasične, crne mokasine danas mogu nositi isto kao i par vaših omiljenih patika – jer su toliko univerzalne.

Sa sigurnošću možemo reći da je “povratak” ovog trenda sa različitim varijacijama cipela, kao što su prevrnuta koža, koža u boji trule višnje ili chunky model, autfite učinile sve samo ne dosadnim. Bilo da žurite da izađete iz kuće, ili samo želite da pronađete par cipela koji će vam upotpuniti autfit, mokasine su mnogima postale prva opcija za svaki trenutak.

Naravno, razumemo ako već mnogo volite svoje jesenje čizme, ali je došlo vreme da mokasinama date vreme da zasijaju. Danas smo vam pripremili savršene načine na koje svoj par mokasina možete stilizovati sa svakodnevnim autfitima!

Klasično i bezvremensko: majica + farmerke

Mnogo puta smo do sada pomenuli da su farmerke i jednostavna majica kombinacija koju gotovo svako mora da ima. Dobar par farmerki i vaša omiljena majica će uvek učiniti da izgledate i osećate se dobro. Da biste podigli klasični stil na veći nivo, uparite ga sa svojim omiljenim mokasinama. Farmerke do gležnjeva, uske farmerke, farmerke širokih nogavica – nije važno šta nosite, par mokasina je predodređen da ih savršeno upotpunjuje.

Pročitajte i ovo: Ovo su najbolji jesenji kaputi u koje treba investirati

Jesenji must-have: mantil

Sofisticirani, a istovremeno laki “trenč” kaput, suknja i hulahopke nikada vas neće izneveriti. Hod u hulahopkama je osećaj koji druga odeća jednostavno ne može da pruži. Upotpunite izgled parom mokasina (i čarapama preko hulahopki ako želite da dodate više vizuelne zanimljivosti) i spremni ste za izlazak.

All leather, baby!

Odeća u potpunosti od kože? Da, hvala! Uvek sam raspoložen za kožni komad odeće, i često volim da obučem kožni mantil, upravo sa mokasinama. Uparivanje kožnih mokasini sa drugim kožnim detaljima je naš omiljeni način da dočekamo menjanje lišća i hladnije vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZEYNAB (@zey.ca)

Mokasine sa haljinom i belim čarapama

Kombinacija mokasina i haljine je izgled koji možete nositi cele godine. Bez obzira za koju haljinu se odlučite (ove jeseni su posebno popularne maksi-haljine), sigurno će vam biti udobno i izgledaćete šik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ASHLEY CASSIDY (@ashbegash)

Košulja sa vezanim džemperom

Ova kombinacija ne treba da nas iznenadi. Klasična bela košulja na dugmiće i mokasine su praktično spoj iz snova. Dodatno upotpunite svoj autfit kardiganom prebačenim preko ramena. Ovaj izgled je savršena “uniforma” za svaki dan, kada žurite i ne želite da razmišljate šta da obučete.

Mokasine sa udobnom pletenom haljinom

Ove jeseni je džemper-haljina ekstremno popularna. Gde god da pogledate, i koji god blog i Instagram profil da pogledate, vidite ovu haljinu. Kada su u pitanju cipele koje ćete nositi uz nju, mokasine će biti vaš najbolji izbor. Čarape su opcione, ali su modni dodaci must-have!

Pročitajte i ovo: Čizme koje će svi nositi ove jeseni

 

View this post on Instagram

 

A post shared by amy zhang (@theluxilook)

Naslovna fotografija: instagram.com/fashion_jackson

Nenad Grubanoski

Comments