Svi smo upoznati sa umetnošću konturisanja i načinom na koji šminkeri znaju adekvatno da istaknu jagodice. Prema snimcima na TikToku, više nije popularan klasičan način nanošenja proizvoda na jagodice i pravi je trenutak da uplovimo u novi trend – manekenske jagodice.

Koliko ste samo puta pokušli da se našminkate kao svoja najdraža manekenka, ali niste bili sigurni kako je postigla taj efekat kosih očiju, lepih i punih jagodica i prelepog tena. Naravno da nam je ova društvena mreža donela razne načine za rešavanje svih poteškoća koje imamo pri šminkanju i da danas uz samo nekoliko koraka možemo da imamo ten iz snova, ali se čini da je konturisanje postalo malo teže i komplikovanije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maor Hillel (@maorhillel)

Razlika između manekenske i klašične konture

Pre nanošenja bilo kojih makeup proizvoda, potrebno je da pripremite svoju kožu. Uskoro će zima, hladno vreme i šanse da vaše lice postane suvo i ispucalo su velike. Zbog toga, na vreme počnite sa umivalicama i kremama za dubinsku hidrataciju, pored toga, redovno koristite aktivni kiseonik i maske koje imaju dodatak hijalurona. Time sprečavate crvenilo i perutanja koje nekada zna da bude izuzetno naporno. Još jedan od važnih koraka, pre šminkanja u ovom prelaznom periodu, jeste i hidratacija usana koje mogu da ispucaju od vetra. Nakon dubinske hidratacije možete da počnete sa nanošenjem proizvoda na svoje lice.

Razlika između manekenskih i klasičnih kontura je vrlo jednostavna. Klašična kontura lica podrazumeva da pratite svoje prirodne crte lica, a manekenska podrazumeva da izmestite prirodne crte lica i postavite ih visoko.

Pročitajte i ovo: Kontura u duginim bojama – novi TikTok trend

Manekenske konture

Kontura se radi tako što proizvod nanesete ispod jagodica i sa strane vilice, a potom blendate. Blendajte tako da konture izgledaju potpuno prirodno i ne prelazite nove linije koje ste napravili kako biste postigli ovaj efekat. Nakon što ste završili sa blendanjem, potrebno je da matirate lice puderom u kamenu, toliko da se ne sija (ali ne preterujte sa puderom u kamenu jer može dodatno da isuši vaše lice). Nakon što ste završili konturisanje, možete da dodate malo rumenila ili hajlajtera.

Ovaj tip videa broji milionske preglede i ima sjajne komentare, zbog toga je potrebno da već danas probate da ispunite ovaj izazov!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maor Hillel (@maorhillel)

Svako ko želi da ima podignute jagodice, može danas to da uradi uz samo nekoliko pokreta! Ako i vi odlučite da isprobate ovaj trend, obavezno ga zabeležite i podelite na društvene mreže!

Ako ste odlučili da ispobate ovaj trend, važno je da napomenemo da je ključ u blendanju! Potrebno je da vaše jagodice budu za nijansu tamnije od vašeg tena i time ćete postići ovaj efekat.

Složićete se, ovo smo svi čekali! 

Pored ovog TikTok trenda, možete da upotrebite i druge koji će upotpuniti vaš makeup look, u zavisnosti od toga gde idete. Predlažemo oči sirene, trend koji je pokupio sve simpatije šminkera, ali i onih koji vole šminku. Pored toga, postoje i drugi trendovi, a na vama je da ih prilagodite.

Oči sirene je trend koji, takođe, vizuelno podiže vaše oko i može u potpunosti da vas transformiše. Potrebno je da imate senku, četkicu, ajlajner i maskaru. Ništa nije komplikovano koliko se čini, samo pratite oblik svog oka i produžite senku i ajlajner. Kako bismo vam još bolje približili ovaj makeup look, delimo sa vama fotografije koje će vas inspirisati!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🦋 (@bellaforvogue)

Pročitajte i ovo: Ovo je glowy makeup rutina Madison Beer

 Naslovna fotografija: instagram.com/bellaforvogue

Dragana Stojanović

Comments