Ovih dana na police prodavnica stižu božićni ukrasi, sve smo bliži prazničnoj euforiji i pravimo planove za slobodne dane. Čini se kao da radost koju praznici donose iz godine u godinu traju duže i da su ljudi opušteniji nego inače. Danas sa vama delimo jesenje aktivnosti za koje još uvek imate vremena i pravi je trenutak da ih sprovedete u delo!

Istina je da eurofija koju praznici donose traje duže nego i obično, a zar onda ne bi bilo lepše da počne pre praznika? Idealan je trenutak da provodite vreme sa prijateljima i da maksimalno iskoristite lepo vreme!

Dan sa prijateljima

Napravite plan da provedete jedan dan sa svojim prijateljima. U grupi koju ste pre ko zna koliko godina napravili, pošaljite obaveštenje da imate u planu da provedete dan sa njima. Svima će se svideti ta ideja! Neko u ekipi sigurno ima vikendicu van grada, organizujte se i napravite ručak. Organizacija poput ove je vrlo jednostavna jer svi žele da budu podjednako uključeni, dobićete pomoć društva i provod je zagarantovan.

Filmsko veče

Možda su prijatelji zainteresovani da u dvorištu iste te vikendice postavite video bim i gledate neki horor film! Danas se sve iznajmljuje, pa čak i video-bim, svako da po nekoliko stotina dinara i imate sjajno filmsko veče! Organizacija filmske večeri može da bude i sa manjom grupom prijatelja, u stanu, zavaljenih u kauču sa tonom grickalica.

Kafa + najdraži kafić + drugarice

Zauzmite sto u svom najdražem kafiću, poručite kafu i satima razgovarajte sa svojiim najdražim devojkama. Posle kafe, predložite koktel ili desert. Budite pokretač dobre energije i vratiće vam se istom merom! Ako vaša ekipa ne voli druženje u kafićima, pozovite je da provede popodne sa vama, spremajte pastu i slušajte muziku.

Pročitajte i ovo: Italijanska pasta sa sosom od paradajza

Planinarenje

U zavisnosti od toga gde živite, kasna jesen može da bude najlepše vreme za šetnje i obilaženje mesta van grada. Ako se u blizini mesta gde živite nalazi planina, možete da odete na planinarenje. Ovo je izazov koji donosi poseban osećaj, naročito ako stignete do samog vrha! Jedna ovakva aktivnost zahteva pripremu i grupu ljudi, ponovo možete da pozovete prijatelje, a ako niko od vas nije iskusan, organizujte vodiča!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by thrillist (@thrillist)

Oranizujte svoj garderober

Pletene pantalone, vuneni džemperi i udobne cipele su najboji izbor za kasnu jesen. Kombinujte praktično i udobno i ne zaboravite da svoj autfit pečatirate velikom torbom! Uz debele čarape možete da nosite i pletene haljine koje su hit već nekoliko sezona, na sve to dodajte nakit i osmeh na lice! Ako ste ljubitelj farmerki, obavezno ih kombinujte uz kožnu jaknu, čizme i oversized džemper!

Konačno naučite da mesite

Pravi je trenutak da uradite sve ono što ste želeli, ali zbog obaveza niste uspeli. Bilo da je reč o kuvanju, treniranju, časovima plivanja ili pevanja, odvojte vreme i ostvarite svoje želje. Ako ste ljubitelj testa, a niste naučili da mesite, zapratite food blogere i pitajte ih za savet.

Organizujte noć vina

I za kraj – noć vina! Kupite vino koje već dugo planirate i degustirajte ga, sami ili sa dragim ljudima. Ali samo da znate, ako odlučite da ga degustirate sami – više za vas!

Naslovna fotografija: instagram.com/thehappybox_surpriseplanner

Dragana Stojanović

Comments