U poslednjih nekoliko godina pojam manifestovanja je iz oblasti alternativnog znanja i ezoterije prešao u mejnstrim – haštag #manifestation na TikToku ima preko dve desetine milijardi pregleda, a aplikacija je puna kratkih klipova koji upućuju gledaoce kako da iskoriste praksu manifestovanja, odnosno, ostvare svoje ciljeve. Ne postoji samo jedan način da se manifestuje, i možete naći mnogo različitih metoda koje početnici mogu koristiti da ostvare svoje snove. Na primer, metod 3-6-9, koji preporučuje da zapišete afirmaciju tri puta ujutru, šest puta u toku dana i devet puta uveče. Ili zapisivanje svojih želja na komad papira, koji ćete držati ispod jastuka na kome spavate. A postoji i O-metod, pored svih ostalih zanimljivih i čudnih metoda.

Korisnici TikToka su ovaj sadržaj vrlo brzo prepoznali i O-metod je postao viralan, a video-snimci označeni sa „manifestujte O-metodom“ prikupili su desetak miliona pregleda. O-metod, ili orgazmička manifestacija, angažuje energiju orgazma za ostvarivanje svojih ambicija. Moćan, jednostavan i prirodan način manifestovanja – ne samo da nije težak, već je uzbudljiv i zadovoljavajući. Koga ne bi zainteresovala ideja da doživljava vrhunski užitak u magijske svrhe, koje će mu poboljšati život?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Orgazmička manifestacija je korišćenje seksualne energije za pokretanje promene. Kroz orgazam možete da se povežete sa toliko toga, kažu stručnjaci za ovo pitanje. Razmišljajte o tome kao o viziji koja ima sav potreban naboj, koji se oslobađa prilikom orgazma i privlači ono što želite.

Ovaj koncept nije izmišljen za TikTok, tamo je samo plasiran i prepoznat. Seksualna magija praktikuje se hiljadama godina i ukorenjena je u istočnjačkoj tantričkoj praksi. Tantra, hinduistička i budistička filozofija, vidi svet prožet božanskom ženskom energijom poznatom kao šakti, a ova moćna energija se mže iskoristiti, odnosno, usmeriti u trenutku orgazma. Seksualna magija je stigla na zapad tek u 20. veku, a osamdesetih i devedesetih godina, pojavila se spiritualistička literatura o tome kako parovi mogu da usmere svoju seksualnu energiju u druge oblasti života.

Sada imamo proboj O-metode, zahvaljujući internetu i koncept orgazmičke manifestacije dostupan svakome ko može da doživi orgazam. Kako, dakle, funkcioniše O-metod manifestovanja?

Pročitajte i ovo: Jesen je idealan period za manifestaciju – evo i zašto

Dok dostižete vrhunac, pošaljite svu tu energiju ka svom cilju. Ako želite više izobilja u svom životu, u trenutku kada doživljavate orgazam, zamislite kako novac pada svuda po vama, ili vidite sebe kako radite svoj posao iz snova. Vaša vizija se podudara sa otelotvorenjem najsnažnijeg zadovoljstva koje možete doživeti u fizičkom svetu i na taj način manifestacija radi.

Deluje jednostavno i ima smisla, i filozofski i fiziološki. Orgazam je praćen preplavljivanjem hormonima sreće, kao što su dopamin, serotonin, oksitocin, umanjuje anksioznost i stres i podiže raspoloženje, a dugoročno poboljšava i svesnost i koncentraciju. Kada ste rasterećeni i zadovoljni, imate samopouzdanja i lakše vam je da se usredsredite na svoje lične ciljeve. Ako shvatate O-metod kao brzo rešenje, trebalo bi napomenuti da postoje i prepreke i zamke u koje praktikanti ovog (kao i svih ostalih) načina manifestovanja mogu upasti. Univerzum vam neće porudžbinu dostaviti na kućnu adresu, neće vam je servirati na srebrnom poslužavniku šef kosmičke kuhinje, niti će vam s neba pasti u krilo. To se ne dešava ni kod jedne vizualizacije, niti slanja energije – uz magiju, morate se baviti i praktičnim i svakodnevnim stvarima.

Ako želite da poboljšate svoje finansijsko stanje i dalje morate da tražite bolji posao i analizirate svoje potrošačke navike. Ako želite više ljubavi prema sebi i razrešenje svojih problema, i dalje je potrebno da idete na terapiju, kako biste prevazišli traume i razrešili unutrašnje konflikte, obrasce i mehanizme i da se temeljno pozabavite perspektivom sopstvene vrednosti. Ako želite da upoznate srodnu dušu, morate se pojavljivati u društvu i biti u aktivnoj potrazi za partnerom. Sam ritual samo je jedna nit u magijskom tkanju, ali je vredan pokušaja. Radi se i o tome da li je ono što želite baš ono što je potrebno – jer možda nije. Možda vam je potrebna neka druga vrsta iskustva, a ta potreba određena je mogućnostima za vaš rast i razvoj, a ne za vaše samopotvrđivanje, udobnost i zadovoljstvo. Želje se ostvaruju kada se podudare sa potrebama, manifestovanje radi kada u materijalan svet prenosite svoju duhovnu vrednost i energetsku snagu – kada materijalizujete svoje svetlosno biće kroz stvari koje su vam potrebne i koje su dobre za vašu ličnu evoluciju.

Praktikujući O-metod, dobar provod vam je zagarantovan. I niko nije rekao da vam je potreban partner, da biste dostigli orgazam.

Pročitajte i ovo:  Koncept manifestacije – nije baš tako magičan

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Brankica Milošević

Comments