Previše ste zaokupirani obavezama koje dolaze sa svih strana, uz sve to, kraj je godine i želite da u narednoj ostvarite određene ciiljeve od ranije. Tačno znate šta morate da uradite i gde morate da budete narednih nekoliko meseci između projekta na kraju godine i prazničnih događaja, ali konstantno vaganje između poslovnog i privatnog vas iscrpljuje. Kraj je godine i pravi je trenutak da odvojite samo malo vremena za sebe, a mi želimo da vam predložimo načine na koje možete da se počastite i ulepšate sebi ove hladne i tmurne dane!

Nabavite nove, tople papuče

U ovo doba godine, papuče dobijaju više pažnje od bilo kojih drugih cipela, tako da bi kupovina novih, mekanih papuča, donela novi trenutak uživanja u slobodnim momentima.

Rezervišite SPA tretman

Posao u sezoni odvlači vam pažnju od vremena za brigu o sebi koja je zaista neophodna. Zbog toga, iz gustog rasporeda eliminišite nešto manje važno i zakažite svoj SPA tretman. Priuštite sebi masažu, tretman lica, korekciju laka i drugih sitnih zadovoljstava koje će vam ulepšati nedelju!

Pročitajte i ovo: Kako da sebi olakšate povratak na posao posle odmora

Termin kod frizera

Idealan trenutak za posetu frizera je trenutak između dva najveća posla koja imate. Svi znate koliko je dobar osećaj kada je kosa lepa i čista i zbog toga priuštite sebi to zadovoljstvo. Sat vremena koji provedete u salonu uz kafu, masažu temena i feniranje će poboljšati vaše raspoloženje!

Osvežite svoj prostor

Ako provodite previše vremena u svojim domovima jer radite od kuće, osveženje životnog prostora će uvek dobro doći. Unesite život nekom kutku koji je do sada bio prazan, ulepšajte ga ogledalom ili slikama, policom sa knjigama i cvećem. Ovo je promena koja će vam zaista prijati!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #LTKhome (@ltk.home)

Uzmite slobodan dan

Ako izbegavate da uzmete slobodan dan jer znate obim svog posla i nervira vas to što će nakon slobodnog dana da vas sačeka sve od juče i danas i tako ukrug. Hajde zaboravite na to i uzmite samo jedan slobodan dan. Zaboravite na čišćenje stana i druge aktivnosti koje vas umaraju, poručite hranu i pustite seriju ili film. Kafa, vino, hrana, serija, uživanje ispod tuša. Uživajte i slobodnom danu i samo danas ne odgovarajte na mejlove!

Topla kupka

Nakon dugog i napornog dana na poslu prijaće vam topla kupka. Upalite sveće, pustite muziku, stavite masku na kosu i uživajte u kadi. Trudite se da jednom nedeljno imate ovaj tip relaksacije.

Knjiga

Izaberite jednu knjigu i svakog dana čitajte u prevozu ili dok čekate na stanici, u toku pauze za kafu. Time unapređujete svoj rečnik i smanjujete tenziju koja je prisutna, stvarate novu i zdravu energiju!

Novi čas vežbanja

U vašem kraju se baš sada otvara pilates studio. To znači da više zaista nema prostora za izgovore! Uskladite radno vreme sa treninzima i ako baš niste u mogućnosti da odete na jutarnji trening, tu je onaj posle posla! Budite uporni i konačno povežite samo jedan mesec redovnog treniranja, kasnije će to postati vaša navika. Pozovite i koleginice sa posla ili drugarice, i uživajte u treninzima zajedno!

Pročitajte i ovo: Rani nagoveštaji da vas partner tiho napušta

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Dragana Stojanović 

Comments