Očekuje nas samo još jedna epizoda (premijera je zakazana za 11. decembar) druge sezone HBO serije The White Lotus  i jedva čekamo da saznamo ko u njoj umire (kako god to zvučalo). Druga sezona je snimljena po istom konceptu kao i prva, imamo smrtni slučaj na samom početku prve epizode, bez otkrivanja ko je u pitanju, a onda se upoznajemo sa likovima koji borave i rade u lancu hotela White Lotus. 

Prva sezona je smeštena na Havajima, a druga na Siciliji – obe prelepe turističke destinacije. Obe sezone imaju dve poveznice – u pitanju je isti lanac hotela i priča prati tragičnog lika – Tanyu McQuoid. U pitanju je bogatašica kojoj novac ne može da obezbedi sreću. Da li je baš ona osoba koja će umreti na kraju ove sezone?

Postoje naznake koje ukazuju na to, jedan od njih je gatara koja je ovoj bogatašici rekla da joj u budućnosti vidi samo mračne stvari, kao i njeno samoubistvo. Takođe, još u prvoj sezoni serije smo mogli videti koliko je Tanya mentalno nestabilna i haotična. Mnogi se ne bi iznenadili ako bi se njena priča završila velikom tragedijom, jer je to ono što u pozadini vreba već od samog početka serije.

Pročitajte i ovo: Kako je Jenna Ortega postala Wednesday Addams?

Tu je i Portia, asistentkinja koju Tanya bez posebnog razloga svuda vuče sa sobom. Zapravo, izgleda da je jedini zadatak koji Portia ima da bude dadilja svojoj šefici, a ne možemo reći da uspeva da ga ispuni. Delom je za to odgovorna sama Tanya koja ju je u nekoliko prvih epizoda terala da se krije od njenog muža. Ipak, drugim delom odgovornost pada na asistentkinju, koja bi radije da flertuje i provodi se sa momcima umesto da razjasni koja je tačno njena poslovna uloga. No, izgleda da Portia počinje da shvata da novostečeni gej prijatelji njene šefice nisu baš takvi kakvim se prikazuju… niti da je njen dečko ono za koga se predstavlja. Imamo interesantan zaplet gde se čini da Quentin, zapravo, želi da se dokopa Tanyinog bogatstva. Ostaje nam da vidimo da li će rasplet ove priče uključivati i poneku ljudsku žrtvu.

Ono što The White Lotus čini izuzetno zanimljivom serijom jeste baš to što jedva čekate da saznate ko će na kraju umreti. Upoznajete priče likova i dajete pretpostavke kako bi one mogle da se razreše. Niko nije siguran i svako od likova bi mogao umreti. Da li se nova žrtva možda nalazi u napetoj četvorci, odnosno u dinamici između dva para, prijatelja sa fakuleta i njihovih žena?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rob Beckon (@beckonpro)

Ono što se da primetiti i u prvoj i u drugoj sezoni jeste koliko serija otvoreno govori o problemima između staleža, o tome kako život izgleda kad ste rođeni bogati, kad ste bogatstvo stekli, kao i kako život izgleda kad nemate novca i pokušavate da preživite. Imamo par koji je nedavno postao bogat, Ethan i Harper, kao i par koji je oduvek imao daleko više novca nego što može da potroši – Cameron i Daphne. Ethan i Harper insistiraju na iskrenosti, Cameron i Daphne imaju odnos prepun tajni – samo da bi se održala slika idealnog braka. Sve se menja jedne noći kada su Daphne i Harper prespavale jedno veče van hotela. I par koji je dosad imao manje-više zdrav odnos, prestaje to da bude. Postavlja se pitanje da li njihov odnos postaje iskvaren zbog novca i mogućnosti koje daje, ili zbog uticaja drugog para? Takođe, zanima nas da li će sve tajne biti otkrivene i da li će sve izaći na videlo.

Kao treću priču imamo dinamiku između dede, oca i sina – koji predstavljaju veoma dobar prikaz kako se traume prenose s kolena na koleno. Priču dodatno zanimljivom čine i dve prostitutke i gej recepcionerka koje su usputni likovi, ali ključni za rasplet priče. Serija je fantastična, baš zbog preplitanja likova, postepenog vođenja priče, konstantno prisutne satire, komedije i, na kraju, tragedije. Odličan miks svega i veoma dobro izbalansirano.

U nedelju, 11. decembra, imaćemo priliku da saznamo ko će tačno umreti.

Pročitajte i ovo: Stigao je trejler za novi Netflix serijal “Harry & Meghan”

Naslovna fotografija: instagram.com/cricriticos

Jovana Petković

Comments