Da možete da budete kraljica na nekoliko dana, koja biste bili? Većina devojaka bi želelo da bude Ledena – i to uglavnom zbog njene boje kose.

Da li ste nekada razmišljali da se ofarbate upravo u tu ledenu boju, jer ako jeste, sada je trenutak za to! Ove zime, na velika vrata došla je nova nijansa plave boje kose koja je već postala veliki hit. Sve što je potrebno jeste da zakažete termin kod svog frizera i prepustite se uživanju, jer ova boja kose će bez ikakvog problema stajati svakoj ženi. Može se reći da je, koliko god čudno zvučalo, ovo univerzalna boja kose; ona koja će uz sve da se uklopi. Uz adekvatnu negu, za samo nekoliko nedelja možete da postignete željeni efekat.

Dakle, ova potpuno hladna nijansa savršeno će pristajati uz toaletu koju ste izabrale za novogodišnju noć, a uz minimalno šminke i nekoliko detalja izgledaćete upravo kao kraljica! U nekoliko koraka postaje šik, a opet se držite minimalizma.

Ako ste ranije farbali kosu, onda sigurno znate da je to zahtevan proces, naročito ako prelazite u svetlije tonove. Zbog toga se uvek preporučuje da za farbanje u plavo posetite profesionalca jer samo jedan pogrešan korak može da ošteti vašu kosu, a to je nešto što najmanje želite. Osim toga, postoje žene koje nisu ljubiteljke farbanja cele kose i vole svoju prirodnu boju korena, a to je uz ovu nijansu – sjajan predlog.

Pročitajte i ovo: Ulja koja će brzo i efikasno sprečiti opadanje vaše kose

Na koje načine možete da upotrebite ovu nijansu i izgledate kao prava Ledena kraljica

Prljava alpsko plava

Tamniji koren je nešto što žene često žele u strahu da će im boja duž cele kose loše stajati i da će se oštetiti. Zbog toga ljubomorno čuvaju koren svoje kose. U ovom slučaju – to je dobra stvar, jer time dobijate peskovit i neobavezan ton koji će sigurno da se uklopi uz sve vaše dnevne rutine.

Suptilna plava

Ovo je nijansa koja ima ledeni podton preko kog se prelivaju beli i sivi pramenovi. Ovo je odličan izbor za devojke koje imaju crveni pigment jer pramenovima sprečavaju da pigment nakon pranja kose izbije na površinu. U slučaju da imate problem sa pigmentom, obavezno koristite adekvante maske i šampone koji će u toku pranja istovremeno raditi i preliv na vašoj kosi.

Lajt alpsko plava

Iako je reč o nijansama, žene su majstori za prepoznavanje istih, zbog toga, lajt alpsko plava podrazumeva mešavinu hladnijih pramenova sa toplojom osnovnom bojom. U želji da samo osvežite svoju boju, možete da ubacite ove pramenove i izgledaćete odlično!

Prava Ledena kraljica

Da li ste konačno odlučili da ofarbate koren? Shvatili ste da ste u rukama profesionalca i da vaša kosa uvek nakon farbanja bude mekana i lepa, pa ste odlučili da ga ipak ofarbate. Ovo je potpuni efekat zbog kog ćete zaista postati Ledena kraljica – veoma uglađena, elegantna, autentična i raskošna plavuša, spremna da vlada svetom!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by d e l i n a (@_delizzle)

Održavanje alpsko plave boje kose

Redovno koristite masku za kosu, ulja i sprejeve za raščešljavanje. Izbegavajte korišćenje pegle i figara, osim ako vam to nije zaista potrebno. Pokušajte da naučite da fenirate sebe jer ćete tako na određeni način zaštititi kosu. Ne farbajte se često, već se konsultujte sa svojim frizerom. Maksimalno uživajte u svojoj novoj boji kose jer izgledate sjajno!

Pročitajte i ovo: 5 načina da uđete u praznično raspoloženje kada ste prezauzeti

Naslovna fotografija: instagram.com/michelle.cll

Dragana Stojanović

Comments