Ako vam je kosa zdrava, negovana i nosite kvalitetan par cipela, nema potrebe da brinete. Spremni ste za sve. (Iris Apfel)

Kosa vam je suva i oštećena, krajevi su ispucali i deluje kao da joj nema spasa. Opada i puna je peruti, masti se češće nego inače i vi nemate rešenje za to. Koristite iste proizvode kao i uvek, ali deluje kao da nešto radite pogrešno. Niste sigurni u čemu je problem i konsultujete se sa frizerom. Ono što će svaki frizer da vas savetujete u ovoj situaciji jeste šišanje, i zaista, da bi vam kosa bila zdrava, potrebno je da je redovno šišate, tako ćete se oslobađati dela koji je isušen, a izrastaće zdrava kosa.

Žene sve češće zbog hormonske neravnoteže imaju problem sa opadanjem kose, i zbog toga danas sa vama delimo ulja koje će sigurno oporaviti vašu kosu brzo i efikasno. Ovaj problem se često događa i zbog stresa, brzog života, malo sna i ishrane koja nije redovna. Pokušajte da organizujete svoje vreme i u potpunosti oporavite organizam, a ako želite da počnete od kose, sa vama delimo najpoznatija i najbolja ulja koja će postati deo vaše svakodnevice.

Ulja koja će oporaviti vašu kosu

Ricinusovo ulje

Do sada ste sigurno čuli za ovo moćno ulje koje pre svega dubinski hidrira dlaku, a potom i ubrzava rast nove kose i sprečava njeno opadanje. Ricinusovo ulje sadrži prirodne sastojke koji podstiču rast kose, u sebi sadrži ricinoleinsku kiselinu koje je potrebna ljudskom telu. Koristi se jednom nedeljko tako što ulje natopite duž cele dlake, a kasnije prstima izmasirate teme. Za najbolji efekat, ulje ostavite na kosi preko noći, a potom kosu operite prirodnim šamponima i osvežite maskom za kosu koja takođe dubinski hidrira.

Pročitajte i ovo: Anđeoska šminka – najnoviji trend koji osvaja TikTok

Čičkovo ulje

Ulje koje takođe hidrira kosu, vraća joj elastičnost i sjaj. Neposredno pre pranja, nanesite ga na kosu, a potom je normalno operite. Ovo ulje možete da koristite prilikom svakog pranja, a prve rezultate videćete nakon dve nedelje korišćenja.

Maslinovo ulje

Svesni ste koliko je maslinovo ulje zdravo i upravo zbog toga ga redovno koristite u ishrani. Pored primarnog zadatka, maslinovo ulje takođe ima svoje lekovite strane i u drugim segmentima. Pomoću njega vaša kosa će rasti brže, ispucale usne će se odmah oporaviti, takođe, pogodno je za ljude koji imaju ekcem na rukama. Dakle, maslinovo ulje ima više namena, pa sebe jednom mesečno počastite flašom najkvalitetnijeg. Najbolji način da oporavite svoju kosu jeste da na nju dva puta nedeljno stavljate maslinovo ulje, rezultati su odmah vidljivi!

Kokosovo ulje

Ostavite kokosovo ulje da prenoći na svojoj kosi, a potom ga isperite. Ne koristite veliku količinu proizvoda, dovoljno je da samo “osvežite” dlaku. Ulje će neverovatnom brzinom uraditi svoj deo posla, a na vama je da kosu zaštitite od preparata i aparata koji mogu da je oštete.

Bebi ulje

Bebi ulje deluje blago i efikasno na kožu i kosu, oporavlja je i štiti. Bebi ulje će sprečiti opadanje vaše kose, učiniti se sjajnom, jakom i gustom. Preporučljivo je da se koristi, ne samo za kosu, već i za negu celog tela, naročito kada su zimski dani. Ovo je proizvod koji će zameniti sve luksuzne proizvode koje ste do sada kupovali. Nakon što postanete vlasnik bebi ulja, poželećete da kupite i celu kolekciju proizvoda što će na samom kraju i da se dogodi! Vaša kosa i koža biće u potpunosti regenerisana i poželećete da koristite ove proizvode zauvek!

Pročitajte i ovo: 7 ideja za manikir inspirisan praznicima

Nalovna fotografija: instagram.com/buyanina

Dragana Stojanović

Comments