Sjajna, gusta i zdrava kosa je imperativ lepote. Upravo iz tog razloga žene pribegavaju različitim tretmanima kako bi dobile željenu gustinu, ali i željeni izgled svoje kose, pa koriste i sve moguće trikove sa interneta. U znak zahvalnosti očekuju da ona raste i iz dana u dan postaje sve lepša.

Ipak, nije baš tako jer deluje kao da previše proizvoda koje koristite ne rade svoj posao dobro ili nemaju prostora da naprave reakciju, zbog toga, sa vama delimo nekoliko jednostavnih trikova koji će vašu kosu učiniti gustom i lepom.

Primetili ste da je u poslednje vreme i više nego popularan stil devedesetih koji podrazumeva volumen i neobavezno uvijene krajeve. Ako želite da napravite taj rezultat, dovoljno je da kosu nakon pranja osušite, osvežite proizvodom za volumen i stavite vruće viklere. Kroz svega dvadeset minuta možete da očekujete super cool frizuru zbog koje će se svi okretati za vama. Ipak, ako želite trajni efekat koji ne zahteva previše vremena, nastavite da čitate ovaj tekst jer ćemo vam otkriti razne trikove!

Koja je tajna zdrave i guste kose?

Nemaju svi tu sreću da im kosa bude jaka i gusta, ali ipak, postoje proizvodi koji će izvući maksimum iz vaše kose. Ipak, pre primene bilo kakvih trikova za duži efekat volumena, potrebna je dobra priprema. Ono što je posebno važno je da odredite dan ili dva tokom nedelje kada perete kosu, bilo bi sjajno da jedno pranje bude tokom vikenda kako biste mogli da držite masku više sati.

Dobra priprema kose i duboka hidratacija

Koristite adekvatan šampon na prirodnoj bazi koji će nežno čistiti kožu vaše glave, i balzam koji podjednako dobro hidrira. Tokom pranja kose, trudite se da nekoliko minuta masirate teme i koren kose, nakon što ste isprali kosu, stavite balo balzama, a fokus neka bude na krajevima. Kosu raščešljajte i sačekajte nekoliko minuta do ispiranja. Još jedna zanimljiva stvar je da je i više nego popularno ispiranje kose hladnom vodom. Hladna voda podstiče rast i ne isušuje kosu, ona neće biti puna vlage i primetićete da kosa kroz nekoliko pranja deluje zdravije. Neka ispiranje hladnom vodom bude uvod u trikove koji slede!

Pročitajte i ovo: Barbie blowout – novi hit trend uvijanja kose

Redovno se šišajte

Pomisao na to da redovno šišanje kose odbacuje mogućnost da ona raste je pogrešna. Redovnim šišanjem kosu održavate i odstranjujete deo koji je oštećen. Ako želite da ima ultravolumen, onda je za vas idealna frizura bob i to sa razdeljkom na stranu. Kosa će tada vizuelno izgledati bujno.

Umesto klaišnog peškira koristite turban

Turbani su vrlo popularni u poslednje vreme, njihova svrha je da ne lome kosu i nisu grubi, za razliku od peškira. Po navici, nakon pranja, kosu uvijate čvrsto u peškir jer mislite da će tako da se iscedi. Upravo to je pogrešan korak koji automatski sprečava pojavu volumena.

Promenite metodu feniranja

Jednostavni trikovi su i više nego jednostavni, zapravo, samo osvešćuju šta ste to pogrešno radili svih ovih godina. Vreme je da promenite metodu feniranja i da pljosnati nastavak zamenite velikim, okruglim koji je namenjen za kovrdžavu kosu. Kosu fenirajte pod pravim uglom. Za najbolji efekat, kosu fenirajte na blage talase, jer i sami znate da će tada postati gusta i jaka. Ako imate previše obaveza tokom dana, na kosu obavezno stavite lak.

Zaštita od toplote

Ako koristite peglu ili figaro, potencijalno možete da oštetite svoju kosu. Zbog toga je važno da koristite sredstva koja će vašu kosu zaštititi od toplote neposredno pre peglanja ili uvijanja. Ne zaboravite da je hranite uljima, i jednom mesečno priredite sebi spa tenutak u kom ćete na kosu da stavite masku od kokosovog i arganovog ulja.

Pročitajte i ovo: Alpsko plava boja kose je hit ove zime

Naslovna fotografija: instagram.com/kultura_moscow

Dragana Stojanović

Comments