Sve je počelo pre nekoliko decenija kad su na male ekrane plasirane sve te serije o modi, ogromnim, bogatim garderoberima i policama za torbe i torbice, izdvojenim delovima za obuću koja je za svaki dan i onu za specijalne prilike. Uživali smo modne kombinacije popularnih glumica koje su tada nosile poznate brendove, ali i od onih nepoznatih gradile imperije.

Od tog trenutka, pa sve do sada, gotovo svaka tinejdžerka mašta o jednoj izdvojenoj sobi koju krase njeni omiljeni modni detalji i sto sa kozmetikom. O odvajanju novca od džeparca kako bi sebi priuštile sitna zadovoljstva paleti senki i parfema, najnovijih seruma i kremica sa vitaminom C. Tu je i iščekivanje rođendanskih poklona od drugarica, jer su vam sigurno zajedničkim snagama kupile serume i maske za lice, otvaranje sopstvenih blogova za recenzije proizvoda, prvi poklon paketi malih biznisa i, na samom kraju, ostvarenje tog velikog sna smeštenog između četiri zida, u policama i garderoberu i na novom, toaletnom stolu.

Šta je to što se sigurno nalazi na svakom stolu za šminkanje?

Kolekciju raznovrsnih četkica za šminkanje sigurno imate, a da li ste nekada razmišljali o četkicama koje služe za nanošenje kozmetičkih proizvoda poput maski, vitamina i seruma? Do sada ste kreme i druge proizvode u jutarnjoj i noćnoj rutini nanosile prstima, ali ako ste osoba koja voli da pratite trendove, onda je vreme da na svoj sto za šminkanje dodate novu posudu za četkice.

Da li su vam četkice za nanošenje maski i seruma zaista potrebne?

Bez njih se svakako može, to ste ustanovili, ali da će pojedine stvari biti lakše, svakako da hoće. Postoje maske koje imaju ređu strukturu, pa često više proizvoda prospete nego što nanesete na lice, četkicom ćete biti precizniji i svakako ćete sebi prirediti osećaj kao da ste upravo na nekom tretmanu u salonu. Naravno, to nije jedina prednost korišćenja četkica, one pomažu da proizvod ravnomerno rasporedite po koži lica i ujedno sprečavaju kontaminaciju preparata (naročito ako koristite više preparata u toku rutine nege lica i između njihovog nanošenja ne spirate sa ruku ono što je ostalo od prethodnog preparata). Svakako, korišćenje četkica je higijenski bolje, ali morate uvesti i obavezno čišćenje istih.

Pročitajte i ovo: 7 skincare trendova koje morate isprobati u 2023. godini

Osnovne četkice za nanošenje kozmetičkih proizvoda

Ako razmišljate o tome da sebi kupite četkice, ali niste sigurni koje su adekvatne, izdvojili smo za vas nekoliko osnovnih. Neke od njih su višenamenske, u zavisnosti od toga koje proizvode koristite.

Silikonska četkica

Prva i osnovna četkica koju morate da imate je silikonska, i služi za nanošenje glinenih i kremastih maski. Ističe se po svojoj preciznosti, pa ćete tako uvek moći da ujednačeno stavite masku i uštedećete proizvod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tashie† (@tashietinks)

Četkica za serum

Po svojoj strukturi, ova četkica je znatno gušća od onih koje su namenjene za konturisnje lica, ali svakako da im je zajedničko to što je kontruisana tako da prati linije lica. Primetićete da korišćenjem četkica nanosite na njih manje proizvoda nego inače i da sav sadržaj koji na nju nanesete rasporedite po licu, za razliku od nanošenja prstima, gde, čini se, više proizvoda ostane na njima.

Četkica za okoloočnu kremu

Ova četkica liči na klasičnu četkicu kojom nanosite senke, jednostavna je i praktična za upotrebu i dizajnirana je tako da možete da priđete svim uglovima oka.

Četkica za kremu

Bilo da koristite kreme koje hidriraju ili ipak one čija je struktura malo gušća, četkica će vam olakšati taj proces. Ova četkica liči na onu kojom setujete lice i obožavaćete da na ovakav način zaključate dnevnu rutinu nege.

U svetu mode i kozmetike često dolazi do smene trendova – pojedini ostaju, a drugi prođu. Ipak, zdrava i negovana koža će uvek biti IN i zbog toga se trudite da je kvalitetno i adekvatno negujete.

Pročitajte i ovo: Sve što je potrebno da znate o kiselinama za lice

Naslovna fotografija: instagram.com/tashietinks

Dragana Stojanović

Comments