Boju ljudskog oka određuju dva faktora – prvi je pigmentacija irisa, drugi je način na koji iris rasipa svetlost koja kroz nju prolazi. To dalje znači da geni diktiraju koliko procenata melanina se nalazi u oku, a što ga više ima, to je oko tamnije. Da li ste znali na oko 75% ljudi ima braon oči, što automatski znači da je to najčešće prisutna boja, naravno. Postoje različite nijanse ove boje, ali to zavisi od područja na kom se nalazite.

Oči se prvo primete na sagovorniku i u toku razgovora uglavnom njima održavate kontakt, one potvrđuju i odaju i često ne umeju da sakriju istinu, zato se kaže da su one ogledalo duše. Nekada reči nisu ni potrebne, dovoljan je samo pogled. Pa i sami znate da sa najboljom drugaricom možete da komunicirate upravo na taj način, što znači da ste dovoljno povezane i da nema potrebe da trošite reči, jer pogled sve kaže.

I kad je već braon boja očiju najčešća, znači da je prilagođena apsolutno svakoj boji tena ili kose, a mi sa vama želimo da podelimo koje su to boje koje će u ovoj godini biti izrazito popularne i sjajno će se slagati sa vašim očima boje kestena.

Hailey Bieber

Niste mogli da izbegnete trenutak u kom su društvene mreže eksplodirale jer je Hailey konačno vratila svoj prepoznatljivi bob. I da, ona je sjajan primer koliko tamni bob može dobro da stoji uz oči boje kestena, naročito jer ona ima onu svetliju nijansu. Hailey se uglavnom šminka neutralno, ali postoje retki momenti u kojima oči naglasi tamnim senkama i maksimalno izvuče trepacive.

Pročitajte i ovo: Mini-bob Hailey Bieber je ovogodišnji trend

Zendaya

Njene oči su boje lešnika i izgledaju apsolutno zapanjujuće na ovoj fotografiji! Duga kosa koja ima dve nijanse preliva, gde je koren tamniji i do kraja blago prati promenu za nekoliko nijansi, lokne koje ćete obožavati, naročito ako imate ovu dužinu kose. Braon boja kose i tamnija boja očiju se odlično uklapaju i često, da biste ih naglasili, i ne morate da preterujete sa šminkom, već je dovoljno da ispratite liniju oka nežnom bojom i nanesete samo malo maskare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Lily Collins

Zvezda serije Emily in Paris pokupila je sve moguće simpatije i kad je reč o autfitima, ali i o svom izgledu, dakle, ako želite da izgledate senuzualno, neodoljivo i hrabro, uz svoju tamnu boju očiju možete i morate da isprobate tamnu boju kose sa šiškama. Da, dobro ste čuli – vreme je za šiške!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

Alice Eve

Plavuše su, kao i uvek, prisutne! Naravno da je plava boja neizbežna kod dramatičnih i mističnih devojaka i zato koju god boju očiju da imate, možete slobodno da se upustite u prelazak u plavu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alice (@aliceeve)

Eva Marcille

A kako se vama čini crvena boja kose i kestenjaste oči? Deluje kao sjajna ideja i zato makar jednom u životu morate da se upustite u avanturu prelaska u crvenu boju kose. Vatrena, hrabra i dostojanstvena Eva mnogo puta je pokazala da zna kako da privuče pažnju. Crvena boja kose se lako održava, a zanimljiva stvar je ta što nakon svakog pranja dobijate novu nijansu crvene boje!

Pročitajte i ovo: Ovo su benefiti micelarne vode za kosu

Naslovna fotografija: instagram.com/zendaya

Dragana Stojanović

Comments