Pilinzi na bazi morske soli, maske obogaćene algama koje zatežu i regenerišu kožu lica, kvalitetne kreme za negu, kreme od kavijara, proizvodi obogaćeni mineralima i tajnim sastojcima koji dolaze iz morskih dubina… Toliko je proizvoda koje koristimo u svakodnevnom životu i u rutinama nege koji su delimično napravljeni upravo od tih sastojaka, da ne pričamo o raznim preparatima koji se koriste u medicinske svrhe čija je baza upravo morska voda koja zbog procenta soli brzo i efikasno rešava probleme.

Svet oko nas neprestano nareduje, pa je potpuno normalno da često saznajemo za nove proizvode za negu, jer se dešava upravo to da ljudi iz ovog sveta žele da budu korak ispred konkurencije, a upravo sada pojavila se priča o spikuli.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FELICIA WEDIN (@wefelicia)

S obzirom na to da su istraživanja počela relativno skoro i da je ovo nov sastojak za negu kože, o njemu se ne zna mnogo, ali ograničene informacije koje su nam dostupne su sasvim dovoljne da donesete odluku da je ovaj proizvod nešto što mora da ima posebno mesto na polici sa vašom kozmetikom, a evo i zašto…

U želji da saznamo nešto više o ovom proizvodu pratili smo istraživanja dermatologa i kozmetičkih hemičara koji su i glavni pokretači ovog trenda. Kao i svaki trend, i ovaj dolazi na velika vrata, ali smo sigurni da će se dugo zadržati na poziciji popularnosti jer predstavlja novitet koji će rešiti mnoga pitanja o nezi kože.

Pročitajte i ovo: Mikrodoziranje u nezi lica je trend a ovo je sve što treba da znate o njemu

Šta su spikule?

Spikule su mikroskopske čestice koje potiču od morskih sunđera. Zamislite ih kao male komade sunđera obogaćene kalcijumom koje su savršen sastojak u kremi. Zbog svog kristalnog oblika, one su minimalno abrazivne i savršena su alternacija za piling.

Koji su benefiti ovog proizvoda i kako utiče na kožu?

Važno je napomenuti da spikule nisu aktivan sastojak i individualno ne nude hranljive materije, ali su savršene za pripremu kože pre korišćenja proizvoda, naročito pre korišćenja kiselina poput hijalurona, niacinamida ili vitamina C. Suštinski, spikula je tu da pripremi kožu da bolje upije proizvode koje na nju nanosite. Kao što je već poznato, pilinzi koji nisu na prirodnoj bazi mogu loše da utiču na vašu kožu, pa je zato ovo sjajna alternacija i potpuno je prirodna.

Za koje tipove kože je ovaj proizvod?

Još uvek je rano za donošenje bilo kakvih zaključaka, ali se nadamo da će ovaj proizvod biti prilagođen svim tipovima kože. Naravno, osetljiva koža će sigurno imati blage iritacije koje će nakon nekoliko minuta proći, ali kao i sa svim drugim proizvodima, morate biti blagi i nežni, naročito ako znate da vam je lice sklono iritacijama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FELICIA WEDIN (@wefelicia)

Kako se spikule koriste?

Ako želite da budete među prvima koji koriste spikule, svakako je potrebno da znate po kom principu funkcionišu. Način upotrebe spikula je vrlo jednostavan, a sve što je potrebno jeste da ih koristite kao i svaki drugi piling. Dakle, blago ih trljate po koži kružnim pokretima po celom licu, a posebno se bazirajte na predeo oko nosa, odnosno na T-zonu koje ume da bude problematična. Ako vam koža nije adekvatno hidrirana, pre upotrebe bilo kog proizvoda morate unositi dovoljnu količinu tečnosti jer u suprotnom bilo koji proizvod koji nanosite na lice neće imati efekta.

Trend spikula će vrlo uskoro pokoriti sve društvene mreže, zato, budite među prvima koji su pokrenuli ovaj trend i obradujte svoje pratioce videima na TikToku ili Instagramu. Takođe, istražujte i delite činjenice o spikulama jer ćete tako privući nove ljude!

Pročitajte i ovo: Šta je retinol i kako se koristi? Sve što treba da znate o ovom čudesnom sastojku za negu kože!

Naslovna fotografija: instagram.com/wefelicia

Dragana Stojanović

Comments