Rutine za negu lepote su suštinski deo brige o sebi i mogu imati značajan uticaj na naše mentalno i fizičko blagostanje. Prilikom razvijanja personalizovane rutine lepote treba da imate na umu da domaća kozmetika nudi veliku listu proizvoda koji mogu biti veoma korisni za vašu kožu.

Bilo da je u pitanju jednostavna rutina za negu kože ili složenija rutina šminkanja, odvajanje vremena za brigu o sebi može nam podići samopouzdanje, i pomoći da se osećamo opuštenije i osnaženije. Na ovaj način, podrška lokalnim brendovima lepote i razvijanje rutine za negu kože može biti od velike koristi i za vas, i za vašu zajednicu.

Ovo je domaća kozmetika za koju treba da znate

Sofi cosmetics

Sofi cosmetics svoju kozmetiku proizvodi od sirovina prirodnog porekla i poverenih dobavljača širom sveta. Ključna stvar kod ovog brenda je njegovo verovanje u kvalitetne i dobro izbalansirane formulacije.

Sofi proizvodi su kreirani kao odgovor na stvarne potrebe korisnika, imajući na umu njihovu bezbednost i efikasnost, ali i efekat zadovoljstva.

Još jedna odlična stvar je što koriste manje ambalaže, što znači manje otpada. U njihovim prodavnicama možete odneti prazne flašice proizvoda, koje će vam zaposleni dopuniti kako biste ih koristili ponovo.

325863768 688617756334869 6520958066613614606 n Interesuje vas domaća kozmetika? Ovo su beauty brendovi koji treba da se nađu na vašem radaru!
hygge cosmetics Interesuje vas domaća kozmetika? Ovo su beauty brendovi koji treba da se nađu na vašem radaru!

HYGGE Kozmetika

HYGGE kozmetika je mala radionica koju su osnovali sertifikovani aromakozmetičari i zaljubljenici u prirodu i jednostanovst. Njihov naziv vam je verovatno poznat, jer je u pitanju reč danskog porekla – hygge – koja označava koncept smirenosti, povratak prirodi i hedonizam trenutka.

U sastav aromakozmetičkih preparata ulaze hladno ceđena, nerafinisana biljna ulja, eterična ulja, macerati i hidrolati, a primarni cilj je da se kože dubinski hrani, neguje i obnavlja. U procesu proizvodnje izbegavaju korišćenje bilo kakvih hemikalija i sintetičkih sastojaka, tako da nema sintetičkih mirisa, boja, parafina, pesticida i slično.

Koreni Natural Cosmetics

Kada kažemo domaća kozmetika, pomislimo na domaće sastojke. Koreni Cosmetics vam nudi kozmetiku na bazi organskog divljeg origana, gajenog na srpskoj plantaži u okolini Požege.

Formulacija njihovih preparata predstavlja odličan izbor za bilo čiju kožu jer sadrži velike količine aktivnih sastojaka, koji kožu neguju na prirodan i zdrav način.

Prirodni sastojci Koreni kozmetike čine njihove proizvode dugotrajnim za upotrebu, a vaša koža će dobiti prirodno lep i negovan izgled. Nega kože će postati veoma lak i jednostavan proces uz svega tri koraka, ako se odlučite da oprobate micelarnu vodu, gel za lice i noćnu kremu ovog brenda.

koreni Interesuje vas domaća kozmetika? Ovo su beauty brendovi koji treba da se nađu na vašem radaru!
mayam cosmetics Interesuje vas domaća kozmetika? Ovo su beauty brendovi koji treba da se nađu na vašem radaru!

MayaM Botanical Cosmetics

MayaM je domaća kozmetika koja je ručno pravljena u Srbiji. Sastojci njihovih proizvoda su pažljivo birani po Cosmos i Ecocert standardima.

Preparati ovog brenda su 100% prirodni, a napravljeni su od različitih ulja, butera, minerala, vitamina i eteričnih ulja.

Njihova ponuda nudi proizvode kao što su puter za telo, krema za telo, dezodorans kremu i mnoge druge, koje mnoge devojke i žene hvale kako su im pomogle u svakodnevnoj nezi kože.

Aromatherapist

Aromatherapist je lokalni brend koji se vodi motom: “Sve dok ne saznaš šta koristiš, bićeš iskorišćen/a”, a svoju priču su započeli na osnovi less is more.

Kako kažu, ne veruju da su popularni sintetički sastojci dugotrajno delotvorni za kožu, i zbog toga su se odlučili za 100% prirodnu kozmetiku.

Među njihovim proizvodima možete pronaći serume za lice, hidratantne i hranljive kreme za ruke i lice, eterična ulja, maslace i gelove za čišćenje lica.

311515069 667560118031917 5558272033029623664 n Interesuje vas domaća kozmetika? Ovo su beauty brendovi koji treba da se nađu na vašem radaru!
277473595 1018744682096203 4623210406756418966 n Interesuje vas domaća kozmetika? Ovo su beauty brendovi koji treba da se nađu na vašem radaru!

KOOZMETIK

Domaća kozmetika koju proizvode jedan ekonomista i arhitekta. Kako i sami kažu, to je čudna kombinacija, ali je nešto što je moralo da se desi. U pitanju je brend dve rođake koji je nastao kao želja za proizvedu proizvode koji su im nedostajali u Srbiji.

Takođe, izdvajaju da, ako pažljivo posmatramo prirodu, ona će nam dati rešenje za sve – kako biti zdrav, srećan i lep… Zbog toga su znale da njihovi proizvodi treba da budu savršenog kvaliteta, ali i izvor zdravlja i mali predmeti lepote.

U njihovoj ponudi ćete naći proizvode za lice, telo, kosu, pa čak i dom (osveživače prostora), koji će u potpunosti promeniti vaš način življenja i ojačati vezu sa prirodom.

Na kraju krajeva, ako vas zanima domaća kozmetika, podržavanje lokalnih brendova koje smo izdvojili, i na koje sami naiđete putem društvenih mreža, može imati brojne benefite kako za vašu kožu, tako za zajednicu. Ako odaberete da podržite određeni lokalni brend, birate da podržite prirodne sastojke, trud i tradicionalne tehnike i znanje, sve to dok promovišete i održivost. Zato, hajde da prihvatimo moć prirodne lepote i ostavimo pozitivan trag i na nas, i na našu zajednicu.

Pročitajte i ovo: Šta je retinol i kako se koristi? Sve što treba da znate o ovom čudesnom sastojku za negu kože!

Naslovna fotografija: instagram.com/koozmetik

Nenad Grubanoski

Comments