Hajde da se na trenutak osvrnemo na tinejdžerske dane i šaputanje sa tatom koji dozvoljava pirsing, ali da mama ne sazna. A kad se prvi pirsing dogodi, potpuno legitimno dolazi i drugi, pa i treći. Ista stvar je i sa tetovažama, pa su zato pregovori sa roditeljima uvek dugi i teški. Na kraju, ipak pobedi upornija strana, pa sam tako i ja, kao i većina mojih vršnjaka, i pirsing i tetovažu dobila pre nego što sam postala punoletna.

Naravno, postojali su određeni uslovi i ucene, ali nije bilo šanse da odustanem od te želje. Sjajna stvar kod osoba koje su punoletne je ta što pirsing mogu da urade u svakom mogućem trenutku i za to im nije potrebna posebna dozvola, zato mogu istovremeno da urade i nekoliko, a danas su prvenstveno popularni oni mali, gotovo neprimetni pirsing koji se nalaze na ivici uha, često to budu i sitne alkice, ali praktična stvar je što možete da ih menjate i kombinujete po sopstvenom ukusu.

Danas vam predstavljamo najpopularnija i najbolja mesta za pirsinge, a odlična stvar je što, ako odlučite da probušite ove tačke, nećete imati problema sa natečenim ušima i crvenilom, ali i sa često prisutnim bolom.

Šta je posebno važno ako odlučite da uradite ušni pirsing?

Pre svega, važno je koliko godina imate, a ako još uvek niste punoletni, bilo bi najbolje da se konsultujete sa roditeljima i stručnim licem koje može da odredi tačno mesto za vaš pirsing. Ipak, ne žurite i dobro razmislite o tome da li zaista želite pirsing, a pre polaska u srednju školu ne počinjite sa pirsinzima.

Zdravlje mora da vam bude na prvom mestu, pa ako postoji bilo kakav razlog zbog kog ne bi bilo dobro da imate pirsing ili tetovaže (jer nekako ove dve stvari uvek idu jedna uz drugu), onda pronađite alternativu.

Način života takođe često može da upravlja vašim izgledom, što svakako znači da, ako radite na mestu koje podrazumeva dolazak bez bilo kakvog nakita i slično, nema potrebe da radite pirsinge. Pogotovo u slučaju svežeg pirsinga – prvih nekoliko meseci se ne vadi jer rupica odmah zarasta. Tako da, ako vaš način života ima određena pravila, ne kršite ih svesno.

Prag bola je odlučujući faktor u ovim situacijama i morate da budete spremni da će vas nekoliko dana, a možda i nedelja, boleti mesto pirsinga. Zato dobro razmislite da li ga još uvek želite.

Cena pirsinga mora da vam bude važna, ali pored toga i prostor u koji odlazite. Dobro se raspitajte i neka vam ne bude najvažnije da tretman bude jeftin, jer to često može da izazove brojne komplikacije. Osim toga, danas je na mrežama sve dostupno i možete da se raspitate temeljno o tome kako neko radi.

Najbolje tačke za ušni pirsing

Tragus

Tragus se nalazi tik uz ušni kanal i predstavlja najbezbolniji tip pirsinga. Ako radite prvi pirsing, ovo je dobro mesto i nećete se pokajati, a kao modni aksesoar možete da nosite sitne medicinske minđuše, Swarovski ili one sa cirkonima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Piercing warszawa (@moth.piercing)

Pročitajte i ovo: Kako otpetljati lančić i sprečiti da vam se to ponovo desi

Antitragus

Dijagonalno od tragusa, nalazi se antitragus, takođe vrlo popularno mesto za pirisng. Za razliku od tragusa, ovo je zaista bolno mesto, ali pozitivna strana je što ta bol prođe nakon tri do četiri dana, što dalje znači da, ako ste želeli pirsing na ovom mestu, nećete čekati da prođu nedelje kako biste normalno funkcionisali.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MARIA TASH (@mariatash)

Rook

Rook je možda najtraženiji pirsing (pored onog klasičnog koji se nalazi odmah do rupice sa minđušom koju nosite od detinjstva), ali ono što je posebno važno napomenuti jeste da je potrebno da budete pažljivi sa ovim tipom pirsinga i da njega mora da vam uradi vrlo stručna osoba!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Inspiring… 🌈 (@creativeinspomagazine)

Daith

Ako imate problem sa migrenom, ovo je pirsing koji je rešava. Verovali ili ne, postoje pirsinzi koji se koriste u medicinske svrhe i upravo je ovaj – taj.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели kenzie RN, BSN – utah ear piercing (@_pretty_in_a_pinch_)

Pročitajte i ovo: Torba-narukvice su novi ultimativni modni trend

Naslovna fotografija: instagram.com/mariatash

Dragana Stojanović

Comments