Crvena koža nije ništa neuobičajeno, a najčešće se javlja nakon što ste iz hladnog prosotora prešli u topliji, ili nakon treninga, a svakako i u uzbudljivim trenucima. Svakako, crvenilo na koži lica može da se pojavi i iz ozbiljnijih razloga, kao što je dobro poznata rozacea, ali i mnogo dubljih i intenzivnijih problema koji se ne mogu videti golim okom.

I dok pojedini uzroci crvenila na licu mogu lako da se reše, postoje i oni koji su znatno zahtevniji, ali ono što im je zajedničko jeste pristup kako da ih makar delimično ublažite. Zato sa vama delimo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam biti od pomoći.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sasha CT (@sashct)

Stavite hladnu kompresu

Sigurno znate da kompresa može da bude topla ili hladna, u zavisnosti od toga u kojoj nameri želite da je koristite. Za ublažavanje bola, otoka ili crvenila svakako se koristi hladna, a u ovom slučaju dovoljno je da bude deo vaše jutarnje rutine. Bilo bi dobro da je koristite samo na problematičnom području, ali neće škoditi i da njome povremeno osvežite celo lice. Ako nemate kompresu, možete i sami da pravite hladne obloge.

Ako vam je koža suva, koristite blago ulje i vitamin C kako biste je nahranili

Suva koža sklona crvenilu je loša kombinacija, zato budite uporni i redovni sa korišćenjem vitamina C, ali i ulja koje će da hidrira i učini vašu kožu mekšom.

Pročitajte i ovo: Kako da rešite problem suve kože vrata uz pomoć nekoliko saveta stručnjaka

Pravite maske koje će da umire iritaciju i crvenilo

Maske koje kupujete u svojim najdražim drogerijama su dobar izbor, ali za rešavanje problema ovog tipa potrebno je da se ipak i sami malo potrudite, zato, pokušajte da pravite svoje maske kombinovanjem prirodnih sastojaka koje verovatno imate kod kuće. Samo budite pažljivi sa upotrebom i koristite ih sveže napravljene.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sasha CT (@sashct)

Redovno hidrirajte kožu

Najvažnija stavka u nezi kože jeste upravo hidriranje, ali ispred toga nalazi se adekvatna priprema lica. U trenutku kad odlučite da je vreme da negujete i potpuno sredite svoje lice, uradite blagi tretman i potom redovno hidrirajte lice. Najbolje je da u kombinaciji sa kremom koja hidrira kožu koristite i kremu sa zaštitnim faktorom, ali ne zaboravite da je isperete u toku večernje rutine.

Razmislite o kremama koje su trenutno aktuelne

Na mrežama uvek kruže informacije o popularnim kremama i devojke masovno dele svoja iskustva, zato, razmislite o tome koje treba da postanu deo vaše rutine, odnosno, o tome da napravite blagu promenu u svojoj nezi. Osim krema, potrebno je i da imate adekvatne umivalice, ali i tonike kojima čistite lice. Posebno obratite pažnju na to ako je vaše lice ipak sklono iritacijama i da morate da koristite preparate koji su blagi i nežni.

Promenite nešto u svojoj ishrani

Možda niste razmišjali o tome kako način vaše ishrane utiče na vašu kožu, ali to je i više nego važno. Zato, pokušajte da promenite svoje navike i počnite da se hranite što zdravije. Praktikujte dovoljan unos proteina, a pored toga ne zaboravite i da unosite i dovoljno tečnosti jer tako vršite detoksikaciju organizma koja je, poznato je, od izuzetnog značaja.

Način života svakako utiče na vašu kožu, zato pokušajte da napravite nedeljni plan svojih obaveza i trudite se da stres svedete na minimum.

Pročitajte i ovo: Šta je retinol i kako se koristi? Sve što treba da znate o ovom čudesnom sastojku za negu kože!

Naslovna fotografija: pexels.com

Dragana Stojanović

Comments