Proleće nam donosi dobrodošle promene poput nekoliko sati dodatnog svetla, sunčanije dane, živopisno cveće i, naravno, svežu rutinu šminkanja. Od nežnih pastelnih boja do svetlih rumenila, smelih usana i još mnogo toga, proleće je idealna sezona da osvežite svoje nesesere i stočiće za šminkanje, i isprobate nove makeup trendove. U nastavku smo izdvojili nekoliko trendova prolećne šminke koji će vas inspirisati da se pokrenete i promenite svoju rutinu lepote!

Ovo je prolećna šminka koju smo izdvojili

Holografska šminka

Sjaj koji ovaj makeup look nudi je čisto anđeoski, eteričan i, iskreno, obavezan za proleće. Meki sjaj krasi kapke i obraze, dok sjaj na usnama spaja izgled na najsuptilniji i najlepši način. Ružičasta boja koja se pojavljuje na obrazima posvetljuje kožu i daje inspiraciju za prolećnu šminku. Da biste stvorili sjaj, možete naneti kremasti hajlajter na jagodice obraza i kapke.

Zlatni sunčev zrak

Nema ničeg boljeg od golden hour selfija, zar ne? “Zlatni sat” zaista počinje da raste tokom prolećnih i letnjih meseci, i zbog toga nam je inspiracija za prolećnu šminku. Konturirani i “izvajani” obrazi sa primesom rumenila u boji breskve, upareni sa svetlucavim očima, smelim obrvama i nekoliko slojeva maskare za povećanje volumena – ove sezone predstavljaju pravu inspiraciju bez koje nećete moći da zamislite izlazak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Prirodni glam

Ove prolećne sezone se vraćamo i prirodi i korenima. Zbog toga, unapredite svoju prirodnu lepotu “mekšom” šminkom, ružičastim tonovima na usnama i šampanjskom svetlucavom senkom za oči. Nema boljeg osećaja nego kad izgledate glamurozno, a znate da ne nosite mnogo šminke na licu!

Pročitajte i ovo: Crveni makeup lookovi koje treba da rekreirate što pre

Romantična i sjajna prolećna šminka

Monohromatski makeup look, koji je romantičan i sjajan u isto vreme, jeste ono što nas zanima tokom predstojeće prolećne sezone. Nijanse ružičaste boje koje krase kapke, obraze i usne – a na njihov vrh nanesite sjaj za “rosni” izgled koji se ističe iznad svih izgleda sa šminkom. To je taj “mokri” izgled o kome svi pričaju kada je u pitanju šminka.

Neonska prolećna šminka

Nemojte se plašiti neonskih boja! Možete napraviti najsavršeniji akcenat na kapcima kada je uparen sa mekšim rumenilom i tonovima usana. Bez obzira da li stavljate neon boju na oči, tj. kapke, ili u vidu apstraktnih linija ajlajnera, neonska senka je obavezna ove sezone!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kale teter (@kaleteter)

Glitter baby

Kada su u pitanju šljokice, nema čega da se plašite – isto kao sa neonskim bojama. Šljokice mogu biti sjajne i dramatične koliko god želite. Nanesite svetlucavi sloj na kapke, zatim se odlučite za rumenilo i završite uz sjaj na usnama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kale teter (@kaleteter)

Hot pink prolećna šminka

Ako volite edgy izgled šminke, preporučujemo da kombinujete hot pink rumenilo sa modernim “okom sirene”. Ovo će stvoriti idealan balans meke boje na obrazima, i oštre linije na kapcima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Bold lip

Ove prolećne sezone se nećemo ustručavati kad su u pitanju odvažne usne. Štaviše – što smelije, to bolje! Ova nude boja na usnama sa sjajnim kapcima i oblikovanim obrvama nas navodi da odmah izvučemo pigmente sa šljokicama iz fioke i stavimo ih na oči. Ako nas pitate, ovo je idealna prolećna šminka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

No makeup

Imamo i sjajnu opciju za šminkere minimaliste. Ovaj prolećni izgled šminke je veoma prirodan, ali i dalje poboljšava i definiše crte lica na pravim mestima. Možete koristiti toniranu hidratantnu kremu, jer će dati prirodan izgled, a koži doneti sjaj koji je idealan za proleće, pa čak i letnje mesece.

Pročitajte i ovo: 7 saveta da sakrijete proširene pore uz pomoć šminke

Naslovna fotografija: instagram.com/kaleteter

Comments