Retrogradni Merkur u Biku bacio je na nas svoju preretrogradnu senku i neke efekte već počinjemo da osećamo. Retrogradno kretanje Merkura počinje 21. aprila, a završava se 15. maja, s tim što će se uticaj postretrogradne senke osećati do kraja maja.

Retrogradni Merkur u Biku

Bik je zemljani znak, koji upravlja stabilnošću i finansijskim pitanjima. Retrogradni Merkur u Biku donosi nestabilnost u svim pitanjima komfora i finansija. Retrogradnost donosi promene i dobre i loše, često velike, a Bik izbegava i mrzi promene, pa se svi možemo suočavati sa tvrdoglavošću u stavovima partnera, porodice, prijatelja, ali i u svojim sopstvenim stavovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Astrolozi savetuju da ne pravimo nikakve sporazume i dogovore, ni lično, ni na papiru, jer mogu biti štetni za nas, a takođe upozoravaju da okupljanja na mestima luksuza i opuštanja (saloni, spa centri, banje), mogu dovesti do neprijatnih situacija, jer je Bik, koji voli udobnost i luksuz u svemu, suprotstavljen retrogradnom Merkuru, koji nas izbacuje iz zone komfora na svim nivoima.

Šta da radite i šta da ne radite

Budite strpljivi i ne pokušavajte da se oduprete promenama – besmisleno je, nećete uspeti. Pokušajte da ostanete smireni kad vas dešavanja izbace iz zone komfora i ljubazno prihvatite sve što vam život donosi. Aktivirajte se i borite protiv lenjosti, fizičke i mentalne. Ne sklapajte sporazume i ne pravite velike kupovine, držite svoje finansije pod kontrolom. Pokažite smirenost kad se suočavate sa iracionalnim ponašanjem svojih najbližih. Pokušajte da se fokusirate na dugoročne ciljeve, očekujte smetnje u komunikaciji i proverite više puta sve sastanke koji su već zakazni. Nosite plavu boju, koja doprinosi smirenosti i ravnoteži.

Retrogradni Merkur u Biku i njegov uticaj na sve znake

Ovan

Izbegavajte svađu sa šefovima, inače biste mogli biti novčano kažnjeni. Nemojte rizikovati i kockati se, ni bukvalno, ni u prenesenom značenju, jer vas čekaju gubici. Profesionalna promena na vidiku – možete promeniti posao. Izbegavajte da putujete, a ako vozite, budite posebno oprezni.

Bik

Bikovi se mogu suočiti sa zdravstvenim problemima i nervozom. Retrogradni Merkur u Biku donosi probleme sa starijim članovima porodice, neizvesnu finansijsku situaciju i naporan rad na postizanju rezultata. Retrogradnost je povoljna za putovanja, a mnogi od vas imaće želju da posete sveta mesta.

Blizanci

Moguća je finansijska dobit – čak i najmanje prilike mogu doneti veliku korist i neočekivano dobru zaradu. Međutim, retrogradni Merkur u Biku nepovoljan je za razvoj karijere. Budite oprezni, izbegavajte nepromišljeno donošenje odluka i sakupite sve informacije, pre nego što nešto preduzmete.

Rak

Rakovima će ovaj retrogradni period ići na ruku, ako žele da smršaju i poprave formu. Izvadite prostirke za vežbanje i počnite već danas. Vaši finansijski i karijerni položaji takođe pokazuju pozitivan preokret, ali se zato putovanja nikako ne preporučuju. Učenici i studenti mogu imati problema sa koncentracijom.

Pročitajte i ovo: Modni horoskop za april 2023: Šta da nosite prema horoskopskom znaku?

Lav

Ako patite od određene bolesti retrogradni Merkur u Biku će vas osloboditi. Moguć je napredak u karijeri, ali samo ako izađete iz svoje zone udobnosti i promenite posao – možete se osećati nesigurno zbog toga, ali nemojte propustiti priliku. Izegavajte svađe sa bliskim osobama – partnerski odnosi bi mogli biti napeti i nejasni.

Devica

Device mogu imati problema sa kilažom, kondicijom i zdravljem. Dijeta stagnira, a i najmanja prehlada može eskalirati i dovesti do komplikacija. Porodične okolnosti mogu biti problematične i negativne. Zadržite smirenost i oprez, kako biste se zaštitili i upravljali svojim osećanjima i postupcima kroz ovu retrogradnost.

Vaga

Dobro zdravlje, ako se čuvate i ne naprežete previše. Izbegavajte bilo kakva finansijska ulaganja, jer su povezana sa većim gubicima. Promena dolazi, a vi ste sposobni da je prigrlite i da se ne opirete. Putovanje u inostranstvo može biti povoljno, bilo da putujete iz zabave, ili poslovno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Škorpija

Retrogradni Merkur u Biku može vam doneti pogoršanje partnerskih i bliskih odnosa. Držite pod kontrolom svoju istraživačku prirodu i izbegavajte sukobljavanje. Članovi porodice mogu vas zabrinuti i umešati u svoje nesporazume – razgovarajte sa njima strpljivo i ostanite smireni.

Strelac

Oči su vam slaba tačka u periodu retrogradnosti, moguće povrede i infekcije. Izgledi za razvoj karijere i finansijsku dobit nisu na vašoj strani. Retrogradni Merkur u Biku vas okreće ka zapadu – ako negde putujete, menjate stan, posao, grad, državu, idite na zapad.

Jarac

Osećaćete se možda najbolje među svim znacima, tokom retrogradnog kretanja Merkura. Da biste održali nivo energije i poboljšali zdravlje, jedite više voća i povrća. Ukoliko vam novac dolazi od rada u inostranstvu, ili saradnje sa međudržavnim udruženjima, možete očekivati određene poteškoće i kašnjenje isplate. Dobar period za ljubav – posvetite se partneru.

Vodolija

Razvoj karijere je zaustavljen, bilo da studirate, planirate novi projekat, ili pokrećete sopstveni posao. Da biste ostali tu gde ste, morate uložiti dodatni napor. Izgledi za putovanje su dobri – krenite u svet, sa turističkim žarom i radoznalošu i divno će se provesti.

Ribe

Emocionalne Ribe će dobro proći –retrogradni Merkur u Biku neće narušiti važe zdravlje, ni oštetiti bogatstvo.  Međutim, mogli biste se suočiti sa profesionalnim neugodnostima, a kontakti koje imate neće vam biti od pomoći. Izbegavajte putovanja, ali družite se intenzivno sa onima koji su doputovali – imate priliku da se zbližite sa partnerom i porodicom, ili da započnete novu vezu.

Pročitajte i ovo: Uticaj Venere u Blizancima na sve horoskopske znake

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević

Comments