Svi imamo omiljeni par farmerki – to je činjenica koju niko ne može da ospori. To je onaj par kome se uvek rado vraćamo kad ne znamo šta da obučemo i koji se veoma brzo popeo na vrh lestvice u vašem garderoberu. Ipak, ne treba da se plašimo da izađemo iz zone komfora, pa možda pronađemo novog favorita u tom procesu. Zato su tu prolećni teksas trendovi koji će nam pomoći da istražimo aktuelnosti koje dolaze sa modnih pisti, pa u nastavku izdvajamo pet novih denim stilova koje preporučujemo da isprobate što pre!

Prolećni teksas trendovi – šta nam donose dizajneri?

Od ključnih teksas silueta uočenih na pistama za proleće i leto 2023. godine do hladnih, plavih farmerki koje su se pojavile tokom meseca mode na ulicama Njujorka i Pariza, postoje pojedini prolećni trendovi koji su praktično glavni za ovu godinu. Konkretno, postoje četiri bitne stvari koje treba znati ukoliko ste zainteresovani da obnovite svoju teksas kolekciju ove sezone.

Pre svega, to su labave i niske siluete, koje se i ove godine nastavljaju, tako da budite sigurni da ćete ih nositi još dugo ako ste odlučili da investirate u takve komade. Duge teksas maksi-haljine sad su dobile potpuno svež i nov izgled. One su bile veliki hit na street style sceni tokom meseca mode, tako da je gotovo sigurno da ćemo ih videti i u narednim mesecima. Isto tako, modne piste su nam pokazale da će ove godine biti popularni tamni teksas i denim-on-denim stajlinzi.

Prolećni teksas trendovi – šta vam preporučujemo

Barrel-leg farmerke

Ovaj tip farmerki je postao favorit među ljubiteljima mode – i jasno nam je zbog čega. Jedinstveni i novi oblik teksasa kombinuje komfor koji inače pružaju široke pantalone, sa cool efektom farmerki. Predlažemo da ih nosite sa uskim, tankim džemperom dok konačno ne dočekamo sunčane dane, nakon čega možete preći na klasične košulje sa dugmićima ili jednobojne majice. Na taj način ćete dozvoliti pažljivo osmišljenoj oversized silueti da dominira, i nosi čitav izgled. Barrel-leg farmerke se odlično slažu sa baletankama i sandalama – tako da preporučujemo da isprobate ovakav look ovog proleća.

Prljavobeli i beli teksas

Zajedno sa dužim danima i topljim vremenom, bele farmerke su samo još jedan od pokazatelja da nam je došlo pravo proleće. Nama se posebno dopadaju jer su veoma jednostavne za kombinovanje sa šarenim i cvetnim komadima, a pored toga su odličan komad za kapsula garderober. Posebno dobro mogu izgledati ako ih uparite sa tankim, rebrastim bodi džemperom ili majicom, a dubinu im donosi braon koža – bilo u vidu torbe ili cipela.

Pročitajte i ovo: Kako Francuskinje izgledaju tako šik čak i kad je toplo? Otkrivamo njihove tajne!

Zavrnute nogavice

Sećate se vremena kada je bilo diskutabilno zavrnuti farmerke i nositi ih tako sa patikama? Sada je vreme da se otarasimo tog kontroverznog mišljenja, jer je baš ovaj tip farmerki postao jedan od najvećih prolećnih trendova. Kako biste odali utisak da ste se namerno odlučili za zavrnute nogavice, preporučujemo da zavrnuti deo bude barem oko pet centimetara dugačak, tako da jedva dodiruje vrh stopala. Ovaj način stilizovanja je idealan za bilo koji stil cipela i nećete imati poteškoća sa kombinovanjem obuće.

Dugi šorts

Zašto dugi šorts? Biramo ga jer pruža više pokrivenosti nego klasični isečeni teksas šorts, a može izgledati prikladno bilo kojoj visini osobe. Predlažemo da ih nosite sa uvučenom majicom dugih rukava kako biste istakli struk, kao i velikom kopčom na kaišu, zajedno sa chunky sandalama sa platformom kako biste izbalanisrali sve proporcije.

Boyfriend jeans

Ne možete da osporite da je boyfriend kroj onaj na koga se uvek možete osloniti, i koji će vam uvek podići samopouzdanje. U većini slučajeva, ovaj kroj će učiniti da se osećate kao najseksi verzija sebe. Bilo da volite pomalo oversized model ili baš baggy kroj koji smo napomenuli na početku, verujte nam kad vam kažemo da su savršeni par farmerki. Možete ih nositi sa klasičnim belim majicama, košuljama na dugmiće ili tankim kardiganima. Ne zaboravite ni all denim look – uz teksas košulju. Kad je obuća u pitanju, sve dolazi u obzir – od klasičnih belih patika do sandala za proleće i leto.

Pročitajte i ovo: Lagani odevni komadi koji će upotpuniti vaš garderober – izdvajamo 6 prolećnih košulja

Naslovna fotografija: pinterest.com/FuckingFemaleWorld

Nenad Grubanoski

Comments