Alana Hadid, starija sestra svetski popularnih modela Gigi i Belle Hadid, debitovala je na modnoj pisti na Nedelji mode u Kopenhagenu, dokazujući da su vanvremenska lepota i prefinjen stil sastavni deo porodičnih gena.

Alana je ćerka Mohameda Hadida i njegove bivše supruge Mary Butler. Njena braća i sestre uključuju 42-godišnju sestru Marielle i mlađe polusestre Gigi i Bellu, kao i polubrata Anwara Hadida.

Ko je Alana Hadid?

Alana je modna dizajnerka i suosnivačica uniseks brenda La Detresse iz Los Anđelesa. Takođe je sada i peta manekenka u porodici. Gigi i Bella, naravno, dominiraju svetom mode, Anwar je takođe i sam pozirao kao model, a Yolanda Hadid (majka Gigi, Belle i Anwara) je bila poznata manekenka u svojoj mladosti.

Nakon otvaranja nedavne Saks Potts revije, 38-godišnja Alana je prošetala predstavljajući modne komade brenda Munthe u glavnom gradu Danske, zapanjivši publiku u dva kontrastna komada. Prvi je bio izgled koji trenutno hara Holivudom – providna haljina od mreže sa cvetnim vezom ukrašenim sitnim šarenim perlama, koju je nosila bez rukava preko seta donjeg veša istog crno-belog cvetnog uzorka, uparene sa crnim kožnim sandalama. Tokom debitovanja, kosu je nosila puštenu, stilizovanu u izgled “morskih talasa”.

Kasnije je ponovo privukla pažnju na pisti, a njen drugi revijski izgled uključivao je crnu kožnu mini-haljinu sa sićušnim izrezbarenim cvetovima. Alana ju je nosila sa kompatibilnim crnim gladijatorskim sandalama, a izgled je upotpunila krznenom torbom smeđih, belih i crnih motiva. Izgled njene šminke je bio minimalistički i prirodan, a kosu je nosila puštenu, ali ravnu – za razliku od svog prvobitnog stila frizure tokom debitantske šetnje pistom.

Noseći macramé brushalter i kratku bež jaknicu, uparenu s plavom suknjom ukrašenom šljokicama preko farmerki i japanki, Alana je svojim izgledom odražavala eklektičan pristup oblačenju koji je poslednjih sezona viđen kod skandinavskih modnih zaljubljenika. Zapravo, lako se može zamisliti da bi nekoliko komada Saks Potts revije mogle da nose i mlađe sestre Hadid, koje su obožavateljke brenda, uključujući prugaste polo majice i par jorts pantalona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alana Hadid (@lanzybear)

Alana, koja je od 2017. godine suosnivač uniseks brenda iz Los Anđelesa La Detresse, nije bila jedino poznato lice na pisti, jer je Noughties model Erin Wasson zatvorila reviju u crnom jednodelnom kupaćem kostimu, uz visoke potpetice. Četrdesetjednogodišnjakinja je dugogodišnja prijateljica brenda, te je već nekoliko puta hodala za Saks Potts.

Ipak, ne možemo da se ne zapitamo da li bi Alana svojim revijskim debijem mogla dovesti do potpune dominacije među Hadid sestrama na pistama sledeće sezone, nakon što je Bella otkrila da će se vratiti na pistu “kada bude bila spremna”, nakon dužeg lečenja od lajmske bolesti.

Nakon svog revijskog trenutka, Alana se obratila svojim pratiocima na Instagramu kako bi sumirala svoje iskustvo u Kopenhagenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alana Hadid (@lanzybear)

Uspomene na @villacph i moj dom tokom kopenhagenske Nedelje mode, vidimo se sledeće sezone, napisala je uz fotografije u ogledalu sa autentičnim stilskim selfijima, primamljivom hranom i uspomenama na avanture u hotelu sa prijateljima.

Sledećeg dana je objavila Instagram reel uz pesmu Radio od Lane Del Rey, dalje dočaravajući svoje iskustvo na Nedelji mode u Kopenhagenu – uključujući video-materijale koji prikazuju manekenku u šminkernici, kao i niz eklektičnih autfita i snimaka sa revije.

“Grickalice iz Kopenhagena – prvi deo”, napisala je u opisu objave nakon svog debija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alana Hadid (@lanzybear)

Još jedan behind-the-scenes klip prikazao je Alanu sa svim ostalim modelima – kako se pripremaju za modni spektakl, okupljene zajedno u matching žutim kombinacijama sa dugmadima i dugim rukavima.

Pratioci su primetili Alanino uzbuđenje u još jednom klipu, kada je entuzijastično plesala sa rukama podignutim uvis, pokazujući kako je slavila početak svoje manekenske karijere u 38. godini.

Pročitajte i ovo: WNB Latest: Kendall Jenner je nova brend ambasadorka kompanije L’Oréal Paris

Naslovna fotografija: instagram.com/lanzybear

Milica Nešić

Comments