U sezoni Vage vladaju pravda, mir, ljubav i harmonija i sve nam je to potrebno kada su u pitanju veze, bilo stare ili nove, profesionalne ili lične, ljubavne ili prijateljske i porodične. Četrnaestog oktobra se odvijaju dva važna astrološka događaja – pomračenje Sunca i mlad Mesec u Vagi, i veze koje započnu u ovom periodu imaće dodatnu energiju za razvijanje i napredovanje. Ako prolazite kroz težak period sa bliskom osobom, ova lunarna vibracija može najaviti novi početak ili vam dati podsticaj da se svesno odvojite. Uz energiju pomračenja možete otkriti da nije sve onako kako izgleda – sve što se sada dešava, u narednih šest meseci se može razvijati na vrlo neočekivane načine.

Šta pomračenje Sunca i mlad Mesec u Vagi donose svakom znaku

Ovan

Mlad Mesec u Vagi povećava šanse da napravite stvarnu razliku u poslovnim i romantičnim odnosima. Možda čak i zaključite primirje sa neprijateljem ili suparnikom. Spremnost da sagledate drugu stranu bilo koje situacije (umesto da se držite svoje tačke gledišta), povećava se tokom narednih šest meseci. Povećajte svoju empatiju i budite spremni da posmatrate i čekate – pomračenja prikrivaju i zato nemojte odbaciti nova netipična poznanstva, niti prebrzo prihvatiti nekoga ko je vaš tip.

Bik

Vaše mentalno i emocionalno blagostanje su sada u centru pažnje – uticaj mladog Meseca preplavljuje vašu zonu zdravlja i posla, tako da ćete biti otvoreniji, kooperativniji i mir i harmonija će vladati vašim dnevnim rutinama i brigom o sebi. Okružite se stvarima i ljudima koji pomažu da manifestujete smirenost i stabilnost, koje će vam pomoći da se osećate revitalizovano i preporođeno. To je vaša najbolja odbrana od bilo kakvih trzavica koje se mogu pojaviti pod uticajem pomračenja Sunca, koje baca svetlost i senku na vaš život u narednih šest meseci.

Blizanci

Mlad Mesec u Vagi najveći uticaj ima na kreativne i romantične aspekte, tako da možete popuniti prazninu novom ljubavlju ili kreativnom saradnjom. Dvojka je vaš srećan broj i sve što upotpunjava vaš Jin ili Jang, biće uspešno i napredno. U kom god pravcu da krenete, nemojte preterati, jer se lunarna energija odnosi na ravnotežu, a ne na ekstreme. Nema potrebe za žurbom, samo dozvolite da stvari rastu i razvijaju se u narednih šest meseci. Ako vam pomračenje Sunca donese neočekivane krivine, to vas samo Univerzum gura iz kolotečine na pravi put!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Rak

Ovog meseca biste mogli da shvatite da je ono što zaista želite od života da potrošite više vremena, novca i truda na sve povezano sa vašim domom i životnim stilom. Mlad Mesec u Vagi bi mogao da podstakne renoviranje, ili čak selidbu, a ove promene su zapravo manifestacije vaše duboke potrebe da pronađete više mira i stabilnosti. Iskoristite lunarnu energiju, a posebno akciju pomračenja kako biste otkrili šta vam je u narednom periodu potrebno da se osećate celovito, uravnoteženo i lepo. Katalizator ovih promena u narednih šest meseci možda neće biti ono što ste očekivali!

Lav

Niko ne voli da prizna da nema sve odgovore, a vaša sposobnost da blefirate rešenja je legendarna – i bilo bi bolje da se prilagodite mladom mesecu da biste se edukovali u oblastima u kojima osećate da vam nešto nedostaje. To može biti proširenje poslovnih kompetencija, ili komunikacija sa saradnicima i bližnjima, koja će dovesti do povoljnih ishoda. Volite da se ističete, ali ravnoteža, harmonija i uklapanje su često moćniji – i pošteniji – načini za pregovaranje. Ne gubeći svoju jedinstvenost i individualnost, pokušajte da u narednih šest meseci testirate ovu teoriju, primenjujući je u praksi. Pomračenje utiče na ishode i krajnji rezultat možda neće biti ono što ste imali na umu, ali vredeće truda.

Devica

Mlad Mesec u Vagi podstiče vas da pronađete zlatnu sredinu, umesto da tražite više od onoga što vam je potrebno, ili se zadovoljite manjim od onog što zaslužujete, posebno kada je u pitanju posao i prihod. Ciljajte da uravnotežite svoju potrošnju i štednju sa zaradom, tako da ne ostajete bez novca pred kraj meseca. Ova faza učenja traje šest meseci, a za to vreme ćete dobiti neočekivane dodatne podsticaje da cenite sebe, jer pomračenje utiče da se ovo odigra. Ako ste na karijernom putu koji vam odgovara, onda težite da budete najbolji što možete. Ako ste već u vrhu svoje igre, još uvek možete biti od koristi, tako što ćete savetovati i deliti svoju mudrost i iskustvo sa onima kojima je to potrebno.

Pročitajte i ovo: Počinje sezona Vage – uspostavite harmoniju i usporite ritam

Vaga

Pronađite sebe, poručuje mlad Mesec u Vagi. Imate dodatni podsticaj da radite sami, iako volite ljude i više vam odgovara da budete polovina para, pomračenje Sunca vam daruje luksuzni i neočekivani prostor da smislite kako da ugodite sebi. Ova energija zavisi od ključnog pojma vašeg znaka – ravnoteže – i pokazuje vam kako da živite dobro, a da ne budete ni otirač, ni diva. Često se osećate nepotpuno bez svoje druge polovine, na koju se možete osloniti, pa se pripremite da prigrlite svoju nezavisnost i da uživate u njoj.

Škorpija

Lunarna energija utiče na vaše razmišljanje i osećanja. Skloni ste da idete u krajnosti, zamišljajući teorije zavere i sumnjajući u motive drugih, tako da ovaj otkrivajući mlad Mesec ima za cilj da unese emocionalnu jasnoću i ravnotežu, naročito u bliskim odnosima. Deo onoga što mislite da znate, ili ono što ne znate, može se otkriti pod uticajem pomračenja u narednih šest meseci. Šta god da je pošlo naopako ili vas povredilo u prošlosti, ne treba da utiče na vašu sadašnjost i budućnost i ovo je šansa da očistite svoj um od „ne mogu“. Prihvatite poverenje, saradnju i jednakost na polju partnerstva, kako biste razvili zdravije profesionalne i lične odnose, pod sopstvenim uslovima, u okviru svoje zone komfora.

Strelac

Predivan mlad Mesec u Vagi aktivira vašu zonu prijateljstva i grupa. Ako su druženja bila slaba u poslednje vreme, ovaj lunarni događaj uravnotežuje veze i susrete. Osećaćete više ljubavi prema svojim prijateljima, a nova romansa bi mogla potencijalno da zaživi kroz prijateljstvo, u narednih šest meseci. Pomračenja imaju način da donesu iznenađenja – ovo je najbolje vreme za započinjanje novih projekata, nove strasti i napredak ka ostvarenju snova i ambicija. Iako ste možda nestrpljivi, vreme će vam pomoći da izgradite nešto trajno i vredno, umesto da gubite interesovanje na pola puta, zbog nedostatka pažnje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Jarac

Ova lunacija vas poziva na akciju i napredak u karijeri. Možete biti skloni da održavate dato stanje, nastojeći da stvari ostanu onakve kakve jesu, ali sada je trenutak da posegnete za saradnjom, kako biste pronašli novu poslovnu ulogu, ili promenili i poboljšali način da radite ono što radite. Volite da budete glavni, ali pošto ovaj mlad Mesec dolazi sa pratećim pomračenjem Sunca, Univerzum nagoveštava da su saradnja, timski rad i komunikacija, najbolji putevi za vas, u narednih šest meseci.

Vodolija

Vaše najdublje želje mogle bi da počnu da se ispunajvaju. Mlad Mesec je najbolje vreme za ostvarenje želja i namera, a u narednih šest meseci ćete, pod uticajem energije pomračenja, imati dovoljno vremena da radite na ostvarenju svojih snova. Svaka potraga koju započnete imaće dodatni podsticaj, a ako vaši planovi uključuju veze, bilo platonske, poslovne ili ljubavne, mogli biste biti dvostruko blagosloveni. Sa pomračenjem u igri, ishodi, iako povoljni, mogu biti krajnje neočekivani. Putovanja, studiranje, duhovnost, mediji, prava – imaju najbolje izglede, ako počnete sada i imate za cilj da završite do aprila sledeće godine.

Ribe

Novac, samopoštovanje i jednakost su velike teme za vas ovog meseca i mlad Mesec vam pomaže da unesete više harmonije i ravnoteže u ove oblasti. Ako vam neko duguje ili vi dugujete novac, vreme je da to rešite. Možda se u narednih šest meseci pojave poreska pitanja i pitanje nasledstva, tako da sa pomračenjem koje potencijalno krije važne informacije, možete razmisliti o traženju saveta, pravne pomoći ili posrednika. Budite taktični, bilo da razgovarate o zajedničkim finansijskim obavezama, ili se tema vrti oko intimnosti. Seks i novac su nezgodna pitanja i najbolje je da im pristupite smireno i bez pokazivanja osetljivosti (sa kojom lako čitate druge) – budite taktični i pošteni, jer u ovom periodu, ko se usudi, taj pobeđuje.

Pročitajte i ovo: Ovo su najsrećniji znaci horoskopa u oktobru – i evo šta ih očekuje

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević

Comments