Ova kul mesta možete posetiti za vikend van Beograda, jer mogu postati destinacija svih koji tragaju za zabavom, ali na malo drugačiji način!

Ukoliko biste da na nekoliko dana pobegnete iz Beograda i sebi priuštite aktivan odmor i novo iskustvo, jesen je idealno vreme za donošenje takve odluke. Sredina oktobra, ni previše toplo, ni previše hladno vreme, poziva nas da obiđemo nove krajolike i prepustimo se drugačijim aktivnostima, kakve nemamo prilike da iskusimo u gradskoj gužvi. Zato vam u nastavku teksta donosimo nekoliko predloga gde možete da provedete vikend van Beograda…

Vikend van Beograda – najkul mesta za odmor u prirodi

Zasavica camping

Ako ste večiti zaljubljenik u prirodu, onda smo sasvim sigurni da ste čuli za Zasavicu, specijalni rezervat prirode koji predstavlja dušu Srema. Mesto izuzetnih prirodnih odlika je već nekoliko godina na listi najposećenijih u ovom delu Srbije, a dobra vest je što od prošle godine imate priliku da se ovde potpuno spojite sa prirodom i odsednete u kampu! Osim odmora i duboke relaksacije, u Zasavici vas čeka i bezbroj ideja za rekreaciju – od plovidbe čamcem do vožnje bicikle i posmatranja ptica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zasavica_srp (@zasavica_srp)

Svakako je nemoguće ne spomenuti i ukusne specijalitete, jer je ova destinacija raj za sve gurmane! Zahvaljujući vrednim ljudima iz Zasavice, koji sa velikom dozom elana održavaju ceo ambijent, neprestano uvodeći novine za posetice, na ovom mestu imamo priliku da probamo najkvalitetnije proizvode od mesa i mleka. Sigurni smo da nećete moći da odolite specijalitetima, kao što su kobasica od mangulice ili magarećeg mesa, kulen od konjskog mesa i magareći sir.

Zato se što pre organizujte i posetite Zasavica camping već ovog vikenda. Imajte u vidu da se sezona uskoro završava, jer se kamp zatvara krajem oktobra!

Utopia Climbing Community

Ovo mesto ste možda već primetili na svom Instagram feedu jer je veliki broj Beograđana upravo ovde provodio svoje letnje dane! Budite sigurni da Utopia Climbing Community nije bez razloga zaokupio pažnju urbane gradske ekipe, koja vrlo pažljivo bira lokacije na kojima će provoditi vreme.

Iako asocira na naziv penjačkog društva, zapravo reč je o konceptu koji spaja ljubav prema penjanju, istraživanju šuma i pećina, kupanju u jezeru, ali i joga disciplini. Kako bi u potpunosti doživeli prirodu sela Rti, i okoline Rćanske pećine, koja je 7 kilometara udaljena od Guče, u Utopia oazi možete odsesti i provoditi vreme na način koji vam odgovara.

Važno je napomenuti da u Utopia kući za odmor svaki gost ima pristup zajedničkoj prostoriji u kojoj se nalazi trpezarija, udobni kaučevi za uživanje, društvene igre, muzički instrumenti, knjige. Na raspolaganju je i velika terasa sa zadivljujućim pogledom na potok gde gosti ceo dan mogu uživati i upijati sunčeve zrake. Potok se nalazi ispred kuće, dok je iza objekta smeštena Rćanska pećina koja se svrstava u najznačajnije speleološke objekte u Srbiji.

Vodeničko brdo

U selu Pranjani, kod Čačka, nalazi se seosko domaćinstvo porodice Marušić u kome možete odsesti i probati najukusnije delikatese, spremane po tradicionalnim receptima. Vodeničko brdo trenutno raspolaže sa dva objekta – Kačara i Ankina kućica, oba pravljena s ljubavlju i idejom da gostima pruže prirodnu oazu stvorenu za duge šetnje prirodom, uživanje u domaćoj hrani i druženju sa domaćim životinjama!

Ovde se sat ne navija, jer će vam jutro početi buđenjem petlova i mirisom tradicionalno spremane hrane, kuvane od prirodnih sastojaka. Ukoliko ste ljubitelji hajkinga, nemojte da propustite divlju prirodu Ovčara. Do utabanih staza je lako doći šarmantnim seoskim putevima.⠀

Moramo da pomenemo i potanko uređen enterijer objekata, koji je kreiran upotrebom kvalitetnih materijala. Nameštaj, boje, dekor – u Vodeničkom brdu se o svakom detalju vodilo računa kako bi prostor odisao prijatnom i cosy atmosferom. I taj efekat je potpuno postignut!

Pročitajte i ovo: Uživajte pod otvorenim nebom: Ovo su najlepša mesta za kampovanje

Kristina Page

Comments