Stepenaste frizure do ramena su univerzalno popularne, bez obzira na aktuelne trendove u pogledu kose. Bićete iznenađeni raznovrsnošću frizura i kolorističkih rešenja koja se mogu izvesti kada su stepenaste frizure do ramena u pitanju. Ali postoji nekoliko jednostavnih pravila koje treba znati da biste sa stepenasto ošišanom kosom izgledali chic svaki dan.

Po pravilu, višeslojne frizure izgledaju zanimljivije od šišanja na jednu dužinu, jer stepenovi nude atraktivnije oblike, koji su mnogo raznovrsniji od ravne kose. Slojevito šišanje podrazumeva najmanje dva sloja i kraće pramenove duž lica, međutim, možete imati i mnogo slojeva.

Drugo pitanje je kako biste želeli da vam se krajevi podšišaju – od tupih, isprekidanih krajeva, preko glatkih suptilnih nijansi do tankog i delikatnog stila – izbor je raznolik. Eksperimentišući sa brojnim stepenovima i završnim obradama za svoje krajeve, možete doći do niza neočekivano zanimljivih frizura, koje ranije niste probali.

Stepenasto šišanje je odličan izbor jer laska svim ženama i ima širok spektar varijanti. One sa raskošnom gustom kosom mogu da postignu osećaj lakoće slojevitim šišanjem. One sa finom kosom postižu željeni volumen, dok one sa kovrdžavom kosom mogu lako da strukturišu svoje lokne.

Dobra vest je da vešto ošišana stepenasta frizura može maksimalno dovesti oblik lica do idealnog ovalnog oblika. Ako vam je lice okruglo, stepenovi koji uokviruju lice će ga vizuelno izdužiti. Šiške sa strane će se dobro slagati sa ovom vrstom frizure. A za dugački dojam lica, ravne šiške i izvučeni pramenovi će laskati izgledu. Žene sa ovalnim oblikom lica se mogu odlučiti za bilo koju vrstu stepenaste frizure do ramena.

Stepenasta frizura se lako oblikuje, što je, nesumnjivo, veliki plus, jer kosu možete stilizovati sami kod kuće. Stepenasta frizura izgleda najbolje kad naglasite krajeve. Možete da ih uvijete fenom ili peglom za kosu. Većina modernih frizura danas ima volumen pri korenu koji se postiže fenom. Pogledajmo sve to na primerima.

Stepenaste frizure do ramena – ideje za šišanje

Stepenasti lob

Lob frizura sa dugim stepenovima daje teksturu i volumen inače klasičnom lobu. Lagana gradacija omogućava fluidan izgled, dok vam feniranje može doneti mnogo volumena i pokreta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alexander (@degosta)

Stepenasta frizura sa dva sloja

Dvoslojna kosa sa stepenovima srednje dužine je neuobičajen pristup ovoj vrsti šišanja. Frizura sa stepenovima dužine do ramena je idealan izbor za one koji žele da svojoj kosi dodaju dimenziju, pogotovo ako imate gustu kosu.

Razbarušeni stepenasti duži bob

Razbarušeni bob srednje dužine je veoma praktičan. Gustoj kosi donosi slojeviti izgled i lako oblikovanje, dok tankoj kosi stvara iluziju gustine. Nanesite kremu za lokne i dodajte svetle pramenove da biste ulepšali ton kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cherin Choi (@mizzchoi)

Bočno ošišani stepenovi

Stepenovi ne moraju da idu po sredini kose da biste dodali željenu dimenziju. Stepenasta frizura srednje dužine sa bočnim slojevima može vam uokviriti lice na divan način, posebno ako vam je vrat dugačak ili oblik lica ovalan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tony Shamas (@tony_shamas)

Stepenovi u obliku slova V

Frizura sa stepenovima u obliku slova V daće vam veći stilski potencijal. Ravna frizura može prikriti prirodne konture lica, dok stepenaste frizure srednje dužine mogu biti oblikovane prema svačijoj jedinstvenoj konstituciji lica.

Krajevi ošišani stepenasto

Ravna kosa može imati koristi od stepenova koji su koncentrisani na dnu kose. Ako vam je kosa vrlo gusta, zamolite frizera da vam iseče krajeve stepenasto kako bi ostala upečatljiva, a ne teška.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tony Shamas (@tony_shamas)

Pročitajte i ovo: Moderne frizure 2023: 10 stilova koji će obeležiti završetak godine

Naslovna fotografija: instagram.com/samanthaarandazzo

Božica Luković

Comments