Ako ste pobornik elegantnog i prefinjenog, onda ćete sigurno biti oduševljene novom trendi frizurom koja je osvojila ovogodišnju Nedelju mode u Njujorku. Reč je o jednostavnoj punđi koju krasi romantičan detalj – svilena marama! Stilisti i frizeri naglašavaju da je vrlo važno postaviti maramu na središnji deo glave, ispod punđe, kako biste izneli trend na pravi način, a mi vam u nastavku donosimo sve detalje.

Najromantičnija frizura za jesen – zadivljujuća punđa s mašnom

Punđa sa mašnom je najromantičnija frizura za jesen, a ovaj look se prvi put pojavio na reviji brenda Alice + Olivia u Njujorku, a zatim su je prošetale mnoge poznate dame na ulicama modne metropole. Ipak, inspiracija za ovaj trend potiče iz zlatne ere Holivuda.

Pomalo neočekivan trend se pojavio u trenutku kada su ljudi pokazali zainteresovanost za eleganciju i sofisticiran izgled, objašnjavaju svetski frizeri. Tako je ove modne sezone došlo do oživljavanja frizura i aksesoara koji su bili popularni sredinom 20. veka, a koje su nosile najlepše žene tog vremena, među kojima i Audrey Hepburn i Jacqueline Kennedy. Dizajneri su se potrudili da uhvate suštinu prošlog vremena i da je prikažu kroz brojne aksesoare i modne detalje. Jedan od njih je upravo mašna koja se vezuje ispod punđe!

Mašne kao simbol elegancije

Mašne daju dašak gracioznosti i služe kao suptilan, ali atraktivan modni detalj koji privlači pažnju. Mogu se prilagoditi svakom stilu frizure, bilo da je reč o messy punđi ili zaglađenoj varijanti, koja izgleda veoma otmeno!

Takođe, važno je napomenuti da ovu frizuru mogu da nose sve dame, bilo da imaju talasastu, kovrdžavu ili ravnu kosu, a najbolje će izgledati na kosi dužine do ramena ili onoj koja seže do pola leđa. Ako imate paž, možda će vam biti teško da napravite dovoljno visoku punđu da bi se videla mašna, ali uvek možete dodati ekstenzije ako želite da isprobate ovaj look.

Kako da napravite punđu sa mašnom?

Nakon pranja kose, prvo bi trebalo da nanesete sredstvo za zaštitu od toplote. Kad vam je kosa potpuno pripremljena i spremna za stilizovanje, podelite je na dva dela. Napravite dva konjska repa, jedan na potiljku, a drugi postavite malo više –  ka temenu glave. Sada povežite dva repa i uvijte jedan oko drugog. Ukoliko osećate da frizura nije dovoljno  čvrsta, slobodno upotrebite šnalice ili dodajte lak za kosu. Na kraju, punđu ukrasite svilenom traku koju ćete vezati u mašnu.

Sarah Jessica Parker prošetala frizuru sa mašnom

Da će ovaj trend frizura sa mašnom potpuno zaživeti, dokaz je poslednje pojavljivanje Sarahe Jessice Parker na crvenom tepihu u Njujorku. Poznata glumica, koja važi za jednu od najbolje stilizovanih žena u Holivudu, odabrala je vrlo upečatljiv all black autfit koji je inspirisan baletom.

Zvezda serije Sex and the City je blistala u crnoj haljini koja se sastoji iz dva dela: topa koji podseća na korset i plise suknje. Lepršavo izdanje je upotpunila sandala na visoku štiklu i srebrnom torbom, koja je donela dodatni nivo zabave.

Ipak, ključni detalj, koji je osvojio pažnju svih prisutnih bila je njena frizura: Sarah je ispravila kosu, a zatim ju je podelila i na temenu skupila u rep, oko kojeg je vezala dugačku satensku traku, dok je mašna bila u dužini suknje. Ovaj look je definitivo jedan od najzapaženijih – i to sa razlogom!

Kako vam se dopada ovo izdanje Parkerove?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)


Pročitajte i ovo: Probali smo čudotvorno brahmi ulje, koje kosi vraća život: Ovo su naša iskustva

Naslovna fotografija: pinterest.com/Hairstyle 2

Kristina Page

Comments