Ako je napolju hladno, a odlučite se za kapu, postoji nekoliko šik frizura koje možete napraviti tako da svaka dlaka ostane zaglađena i na svom mestu. Frizure ispod kape zahtevaju samo malo kreativnosti i umeća, a efekat je izuzetan.

Ako planirate da nosite kapu satima, da je ne skidate i navlačite tokom dana, slobodno izaberite tanje modele, napravljene od mešavine pamuka i vune. U suprotnom, ukoliko ćete boraviti u zagrejanom prostoru, onda je bolje da nosite popularne šešire čija je unutrašnjost izrađena od satena. Na taj način će vam kosa izgledati kao da ste je upravo očešljali.

Takođe je bitno da koristite kvalitetnu četku od prirodne dlake. Posebno je cenjena ona koja sadrži čekinje od dlake divlje svinje. Ukoliko vam je potrebno instant rešenje za zaglađivanje kose, dovoljno je da nanesete male količine losiona ili kreme za ruke preko temena glave.

Atraktivne frizure ispod kape: 5 ideja

Elegantno isfenirana kosa sa blago uvijenim talasima uvek izgleda veoma nonašalantno, prirodno i atraktivno. Kada je u pitanju ova frizura, sa njom nema greške. Kosa stilizovana u blage talase izgleda prilično dobro u kombinaciji sa kapom, ali je vrlo važno da kosu podelite na dva jednaka dela, kako biste vizuelno otvorili svoje lice. Obavezno koristite sredstva koja sprečavaju statički elektricitet i kosu uvijajte pomoću uže četke za lokne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Delaney (@delaneychilds)

Provučene pletenice

Provučena pletenica spada u red uvek modernih i atraktivnih frizura. Iako izgleda vrlo kompleksno, istina je da ne zahteva previše truda oko stilizacije. Sve što je potrebno da uradite je da podelite kosu na dva jednaka dela, a da je zatim vežete gumicom. Na jednom repu napravite rupu pomoću prsta, a zatim provucite kraj kose kroz nju. Sada je potrebno da jr vežete – kod temena, ne na dnu! Postupak ponavljate sve dok ne stignete do samog kraja. Nežno i pažljivo povucite bočne strane pletenice, kako biste postigli ujednačeni izgled. Isto to ćete uraditi i na drugoj strani!

Riblja kost

Riblja kost je još jedna frizura koja zanosno izgleda ispod kape, a kosa je ujedno zaglađena i savršeno stoji na mestu! Potrebno je da imate dovoljno dugu kosu za ovu frizuru. Sa malo vežbe, pletenje riblje kosti će postati rutina, a uvek možete da imate romantičnu frizuru za svaku priliku. Češalj, ukrasna gumica za kosu, lak za kosu i malo vremena je sve što ti treba za ovaj poduhvat. Ako vam je kosa tanka, uvek možete dodati nekoliko ekstenzija za dodatnu debljinu i dužinu.

Bubble pletenica

Popularne bubble pletenice se lako prave, a sjajno izgledaju ispod kape! Sve što vam treba je nekoliko providnih elastičnih traka. Kosu dobro raščeljajte, a zatim je podelite, vodeći računa da razdeljak bude na sredini glave. Zavežite dva repa, a zatim nastavite da vezujete gumice, jednu po jednu, sve dok ne stignete do kraja repa. Sada kosu možete blago da izvučete, kako bi frizura izgledala nonšalantnije.

Punđa na stranu

Niska punđa na stranu je vrlo romantična frizura, savršena za sve sezone! Ipak, posebno dobro izgleda tokom zime, kada se stilizuje pomoću kape. Sve što je potrebno da uradite je da skupite kosu u punđu, a zatim izvučete nekoliko krajeva koji će uokviriti vaše lice.

Pročitajte i ovoLazy girl punđa i tajna za brz rast kose Sofie Richie Grainge

Naslovna fotografija: instagram.com/delaneychilds

Kristina Page

Comments