Verovatno imate svoje omiljene erotske scene iz filmova i možda se ponekad pitate kako su se glumci osećali dok su ih snimali. Teško je poverovati da ih scena nije ponela – morali su da se užive i verovatno su se uzbudili. Kako biste se vi osećali da snimate seksi scenu? Pa, vrlo lako možete steći taj osećaj (a i više od toga) igranjem uloga sa svojim partnerom. Role-playing, naravno, uključuje mnogo više od rekonstrukcije filmskih scena koje vas uzbuđuju – možete igrati bilo koje uloge i odigravati scene koje sami smislite.

Koliko god privlačno delovalo u vašoj fantaziji, u realnosti, role-playing ipak može biti prilično čudan – možete se osećati glupo i nespretno i plašiti se da izrazite svoje želje. Ali, svi se tako osećaju u početku. Igranje uloga je seksualna igra u kojoj ćete vremenom biti sve bolji, opušteniji i maštovitiji, ali to je, pre svega, igra – koju uvek možete da promenite, ili da je prekinete.

Osnovna uputstva za role-playing

Postavite granice i odaberite sigurnu reč

Pre nego što počnete da eksperimentišete, razgovarajte o tome šta vam je na umu, šta vas zanima, šta vas plaši, šta ste spremni da uradite, a šta ne. Važno je da znate šta se svako od vas nada da će dobiti iz tog iskustva. Za vas to može biti neobavezna zabava, dok bi partner možda želeo da uvede igru u redovan seksualni život. Neki ljudi koriste role-playing da bi ostvarili svoje fantazije. Šta god odlučite, uverite se da se oboje dobro osećate sa tim. Ako birate grublju igru, korisno je da odaberete sigurnu reč, koja zaustavlja svaku aktivnost.

Odlučite koje uloge želite da igrate

Ako ste spontani i maštoviti, možete na licu mesta smisliti lik i scenu koju želite da izvedete, ali ako se ustručavate i tek počinjete da istražujete role-playing, možda ćete hteti malo da razmislite, kako biste otkrili šta želite. Možete glumiti drugu osobu, ili se pretvarati da vam je to prvi sastanak, ili da preuzmete (ili prepustite) dominaciju.

Razmislite o svojim fantazijama – šta je ono što vas uzbuđuje? Da li je to scenario učenik/nastavnik, medicinska sestra/pacijent, susret sa potpunim strancem? Budite iskreni u tome, odaberite ono što vas zaista uzbuđuje, da biste mogli da se uživite i prepustite igri, inače će vam biti neprijatno i smešno.

Da li role-playing uključuje kostimiranje? Ako želite, svakako. Ne morate iznajmljivati kostime – improvizujte. Može biti dovoljno da promenite frizuru, našminkate se upadljivije i obučete seksi veš, da se osećate kao zavodnica, a možete i nositi periku i „ući u karakter“, ako želite da iskažete svoj glumački talenat.

Pročitajte i ovo: Seks-wellness trendovi koje ćete želeti da probate

Ideje za role-playing

Tu je klasična dinamika moći, kroz uloge šefa i zaposlenog, nastavnika i učenika, doktora i pacijenta, maser i klijent, fotograf i model – i sve ostalo što vam pada na pamet u tom stilu. Možete se pretvarati da ste stranci koji se upravo upoznaju, ili možete ostati svoji, dok partner preuzima ulogu dostavljača, poštara, lopova, policajca…

Role-playing može početi nekom scenom koju ste zamislili, u kojoj je uglavnom bitno ono što govorite. Ali, možete se dogovoriti i oko toga da li ostajete „u liku“ i kada dođe do seksa, ili tu prestaje igra – sigurna reč i ovde može biti korisna.

Ne brinite ako se osećate glupo

Role-playing može izgledati naivno i nespretno i to je sasvim normalno, naročito ako ste novi u tome i tek ste počeli da eksperimentišete. To je igra koju sami osmišljavate i usput otkrivate pravila koja zatim uvodite – ne morate odmah biti dobri u tome.

Igranje uloga podrazumeva da na kratko vreme „izađete iz sebe“ i ostvarite neke fantazije. Zabava način da isprobate stvari o kojima ponekad maštate, bez obaveze. Ako shvatite da ne uživate u nečemu što ste zamišljali da će vam biti uzbudljivo – otkrili ste nešto o sebi. Budite otvoreni za isprobavanje novih stvari, pokušaje i greške i – iznenađenja.

Role-playing van spavaće sobe

Ima mnogo uloga i igara u koje ćete moći da se uživite i u svojoj spavaćoj sobi, ali promena lokacije vas može dodatno osloboditi i podstaći da se igrate. Možete izaći u obližnji kafić, ako se igrate upoznavanja, odnosno, možete započeti igru na nekom drugom mestu i završiti je kod kuće, a možete i iznajmiti sobu. Ili se možete pretvarati da je vaš dom hotel. Sve je u vašoj mašti – prepustite se i uživajte!

Pročitajte i ovo: Načini da poboljšate svoj seksualni život

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments