Od velikog ekrana do crvenog tepiha, natapirana kosa doživljava svoju beauty renesansu. U novom filmu Priscilla Sofie Copole, kultna silueta iz šezdesetih se ponovo pojavljuje u punom sjaju. Izvan bioskopa, “it” devojke i ikone pop kulture kanališu šezdesete u iznenadnom ponovnom pojavljivanju frizura sa natapiranom kosom, koje podsećaju na Priscillinu prepoznatljivu frizuru, ali sa modernim obrtom.

Očigledno, beauty trendovi, poput modnih, stalno kruže, dolaze, prolaze i vraćaju se. Prošlo je toliko vremena otkako smo videli ovaj oblik kose, i to pokazuje da se sve što je dobro ponovo vraća u vodeće trendove. Svakako je u pitanju odmak od klasičnih staroholivudskih kovrdža i elegantnih frizura – natapirana kosa i “košnica” punđe daju osveženu siluetu poznatim ličnostima, ali i nama!

Priscilla Presley je oduvek pomerala granice u svom osećaju za modu i lepotu, zbog čega važi za neprolaznau ikonu pop kulture. Njena natapirana kosa nije bila tipična frizura, a mogla je da je iznese zbog svojih upečatljivih crta lica i držanja. Poznate ličnosti sada ponovo stvaraju trend, ali je ovoga puta manje intenzivan. Kosa se natapira u manjoj meri, ili se poigravamo sa strukturom i oblikom.

Ranije je koncept bio da se cela kosa začešlja u obliku velike košnice. U današnjoj verziji ove retro frizure, koriste se samo delovi kose da bi stvorili visinu, a zatim se dodaju ukrasi koji modernizuju vintage izgled.

Natapirana kosa u izvedbi poznatih ličnosti

Natapirana kosa i “košnica” punđa bili su zaštitni znak neprežaljene jazz pevačice Amy Winehouse. Ona je retro frizuru modernizovala šatiranim pramenovima.

Lana Del Rey je nosila natapiranu kosu uz aksesoare poput rajfa, a njena beauty inspiracija je očigledno bila Priscilla Presley.

Anne Hathaway je na Met Gali ove godine bila apsolutna zvezda u Versace haljini, sa natapiranom, polupodignutom kosom koja je doprinela glamuroznom utisku njenog autfita.

Glumica Elle Fanning je na Cartier događaju izgledala romantično sa “košnica” punđom, koja je postignuta tapiranjem kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Fanning (@ellefanning)

Natapirana kosa – kako je danas nosimo

Bez obzira na tip kose, postoji način da iskoristite ovu tehniku pravljenja frizure da “radi” za vas. Prva stvar o kojoj treba da razmislite je to kakvu kosu imate i da li može da izdrži u natapiranom obliku ceo dan. Oni sa guščom kosom će najlakše nositi ovu frizuru, jer će uspeti da zadrži oblik i volumen. Ako imate finu kosu, napravite manje natapiranu frizuru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HATEM KASSEM (@hairbyhatem)

Korak 1: Pripremite kosu proizvodom za povećanje volumena. Možete koristiti i lak za kosu. Želite da budete sigurni da je kosa postala čvrsta, tako da, kad je počešljate, može da stoji u željenom obliku.

Korak 2: Koristeći okruglu četku srednje veličine, podignite kosu nagore od korena da biste stvorili volumen.

Korak 3: Začešljajte kosu na vrhu glave da biste je oblikovali u prepoznatljivu košnicu. Odgovarajući sprej će vam dati istu teksturu kao kod Priscille.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Korak 4: Pričvrstite natapiranu kosu za ukosnicama i dodajte ukrase koje želite.

Korak 5: Završite sa još laka za kosu, koji je ključ za natapiranu frizuru.

Pročitajte i ovo: Veštačka inteligencija predviđa: Ovo će biti najveći hair trendovi u 2024.

Naslovna fotografija: instagram.com/hairbyhatem

Božica Luković

Comments