Čujte i počujte: bob frizura je doživela renesansu. Prethodnih nekoliko meseci smo svedočili brojnim varijacijama ove frizure, a čini se da se iz svake javila još po jedna nova. Istina je, iako beauty trendovi brzo dolaze i prolaze, “podžanrovi” ove frizure uvek nalaze način da se reinkarniraju.

Sve varijacije bob frizure pronašle su put do it devojaka. Zendaya se među prvima pridružila trendu, kao i Megan Fox, Chrissy Teigen, Kim Kardashian, Cara Delevigne, Doja Cat, ali i Emma Stone. Doslovno svaka slavna ličnost je isprobala neku varijaciju tokom 2023. godine, a reperka Nicki Minaj ju je čak pomenula u nekim od svojih numera.

Prisetimo se da se italijanski bob pojavio početkom godine, a za njim je usledio okrenuti bob, pa zatim francuski i bubble bob – i sada, produženi lob. Međutim, najnovija it frizura je nešto duža od onoga na šta smo dosad navikli. Predstavljamo vam produženi lob, a u nastavku teksta čitajte šta sve znamo o novoj hit frizuri koju ćete svuda viđati ove jeseni.

Produženi lob: Nova it frizura

Šta je produženi lob?

Lob, poznatiji i kao dugački bob, očigledno ne predstavlja ništa novo. Sve dok budu postojale bob frizure, postojaće i lob, jer je jedini način da vaša kosa izađe iz statusa boba – upravo taj da je pustite da raste. Jedan od razloga velike popularnosti frizure je, takođe, taj što je lakša za stilizovanje od ultrakratkog boba, te samim tim, predstavlja manje zastrašujući i manje nagli način prelaska na kraću kosu.

Produženi lob je evolucija klasičnog loba, a poznat je i kao stretched lob. Donosi elegantnu, istanjenu varijaciju klasičnog dugog boba, a vrhunac svoje popularnosti dostigao je u drugoj polovini 2023. godine, rušeći barijere između kratke i duge frizure, zahvaljujući nedostatku oštrih linija.

Međutim, lob više nije prelazni stil – već je frizura za sebe, koja vam pruža jedinstven izgled sa ravnim stranama i mekšim krajevima. Finalna evolucija karakterističnog cuta je tanji oblik, a prema vrhunskim stručnjacima i frizerima poznatih ličnosti, produženi lob je pristup klasičnom bob stilu koji će obeležiti (i već obeležava) jesen, ali i zimu pred nama.

Upečatljiv look je tanak i stavlja akcenat na praćenje oblika glave, a istovremeno je rastegnut – gotovo kao dugačka frizura (iako to, iskreno govoreći – nije). Da pojasnimo, to je zapravo manifestacija koliko dugačka vaša kosa može da bude pre nego što pređe iz boba u zaista dugačak oblik.

Slojevi nigde nisu vidljivi, a dužina je idealna za postizanje udobne i cozy frizure, koja se savršeno uklapa sa beanie kapama, kao i kaputima, trendi jaknama i glomaznim šalovima hladne sezone.

Kako postići ovaj izgled?

Glavni adut pomenutog stila je jednostavnost njegovog postizanja, što ga čini savršenim izborom za sve koji žele da eksperimentišu sa kraćom kosom, a ne žele da odmah pređu na klasični bob.

Evo nekoliko ključnih koraka:

Kod frizera ili stiliste od poverenja, zatražite lob koji seže neposredno ispod ramena – izbegavajući previše kratku frizuru. Važno je da se potrudite da zadržite potrebnu dužinu kako biste održali skladan izgled. Obavezno obratite pažnju na oblik krajeva jer meki krajevi (bez dodatnih slojeva) čine suštinski element ovog stila.

Ako imate gušću kosu, razmislite o suptilnim prednjim slojevima kako biste postigli rastegnutiji i tanji izgled. Kada završite sa stilizovanjem, oblik frizure će istaći vaš vrat i stvoriti senke ispod jagodične kosti, pružajući ultimativni jesenji look (koji se idealno uklapa uz velike puffer jakne i oversized šalove, nalik onom koji nosi modna ikona Lenny Kravitz).

Upamtite, iako je produženi lob univerzalno laskav, personalizacija i prilagođavanje prema obliku lica će dodatno istaći vašu prirodnu lepotu. Na primer, dame sa srcolikim licem mogu dodatno naglasiti svoje jagodične kosti, dok one sa ovalnim licem imaju veću slobodu da eksperimentišu s različitim dužinama i teksturama.

Pročitajte i ovo: Ako ste rešili da nosite šiške, donosimo veliki vodič kroz najpopularnije varijante

Naslovna fotografija: instagram.com/minimally_her

Milica Nešić

Comments