Praznici su nesumnjivo najromantičniji period godine, ali osim bajkovite atmosfere i uzbudljivih iznenađenja – na umu imamo još jednu važnu stavku: pomenuta zabava i svečanosti dolaze uz nimalo zanemarljive troškove.

Kad brinete o uspostavljanju potrebnog budžeta za poklone za sve koji su na vašoj listi želja (pored upravljanja redovnim troškovima poput kirije, računa i studentskih kredita), dodatno trošenje novca za dejt u ekskluzivnom restoranu sigurno nije prva stvar koja vam pada na pamet.

Međutim, prioritizacija vremena koje provodite sa partnerom je od suštinskog značaja, i važno je izbeći da romantika padne u drugi plan tokom najuzbudljivijeg, najskupljeg i najstresnijeg perioda godine. Kako biste sprečili da novčanik stane na put vašoj vezi, pogledajte naše ideje za priuštive dejtove – od romantične večeri do avanturističkih outside aktivnosti.

Ideje za dejt tokom praznične sezone

Maraton prazničnih filmova

Ovo je verovatno najbolje doba godine da se ušuškate ispod ćebeta sa šoljom tople čokolade dok sa dragom osobom bindžujete praznične filmove. Opremite se omiljenim poslasticama ili napravite homemade mafine pre sledećeg dejta, kao i spisak ostvarenja koje želite da gledate. Ne možete da pogrešite sa klasicima kao što su Home Alone i Elf, ali ni sa modernim filmovima na Netflixu poput The Princess Switch ili Operation Christmas Drop.

Kuća od medenjaka

Uzbudljiva takmičarska nota ima moć da dodatno začini vaš dejt: uzmite nekoliko setova za kuću od medenjaka i takmičite se ko će napraviti najbolju. Možete da ocenjujete kreativnost, brzinu sastavljanja, čvrstinu, stabilnost i još mnogo toga kako biste odredili pravog pobednika. Ali bez obzira ko odnese pobedu, oboje ćete se zabaviti, uživati u konzumiranju slatkiša tokom procesa i naravno, stvoriti radosne uspomene.

Pecite kolače

Postoji li išta romantičnije od zajedničkog pravljenja nereda u kuhinji (uz kvalitetnu plejlistu) dok pokušavate da napravite svoje omiljene poslastice? Za početak, prosurfujte internetom kako biste pronašli recept za praznične kolače ili drugi zimski slatkiš (mada uvek možete da rekreirate stari porodični recept ukoliko ne želite da se odričete tradicije). Zatim, pobrinite se da vaša kuhinja bude čista, a kuhinjski alati oprani i spremni, kako bi priprema protekla bez problema. Bez obzira na to koliko vešti ili nevešti bili u pečenju, sigurno ćete se dobro zabaviti i, što je najvažnije, bićete nagrađeni zasluženim poslasticama!

Klizanje na ledu

Ako vam je muka od boravka u zatvorenom prostoru i želite da pokrenete telo (i dobro se provedete), ovo je savršen priuštiv dejt za vas. Obucite se u šik zimsku odeću (color-block kape i šalovi su neophodni) i uputite se do lokalnog klizališta. Ako ste početnici, iskoristite svoj nedostatak iskustva kao izgovor da trenutak učinite još romantičnijim i držite se za ruke dok klizate. Ukoliko ste već izvežbani na klizaljkama, ne stidite se da pokažete svoje veštine!

Šetnja ukrašenim gradskim trgom

Znate da su praznici stigli kad su ukrasi svuda oko vas i kad je obasjan svaki kutak u gradu. Prošetajte gradskim trgom i potražite stare kuće sa simpatičnom dekoracijom, ili obiđite bajkovite praznične izloge. Ponesite polaroid i napravite romantične fotografije za pamćenje u centru grada, ispred omiljene jelke!

Volontirajte u lokalnoj narodnoj kuhinji

U najužurbanijem delu godine, često zaboravimo da nisu svi blagosloveni i spremni za novogodišnju proslavu. I baš zato, ovo je pravo vreme da odlučite da pomognete zajednici volontiranjem u lokalnoj narodnoj kuhinji (ili drugoj organizaciji koja vam je važna). Praznici neretko predstavljaju stresan i preplavljujuć period ekonomski ugroženim grupama, i zato su vaša pažnja i trud dragoceni. Osim toga, veće dobro i nesebični gestovi su odlična prilika da se istinski povežete sa partnerom ili partnerkom.

Game night

Aktivirajte svoju takmičarsku stranu i izazovite partnera na game night. Izvadite špil karata i predložite partiju pokera ili jednostavno izvucite Monopol/Riziko. Ako ste raspoloženi za nešto provokativno ili romantično, zapalite sveće i igrajte Istina ili izazov ili ipak neku od sex card igara. Bez obzira na konačnu odluku, računajte da ćete se nezaboravno provesti i učiniti da vam prostruji krv!

Pročitajte i ovo: Evo kako da priredite najzabavniju kućnu žurku za svoje prijatelje

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milica Nešić

Comments