Barbicore trend je osvojio svet mode i enterijera, te nas uopšte ne čudi što je najpopularnija jelka sa Pinteresta upravo u ružičastoj boji. I, moramo da priznamo, zaista izgleda veoma bogato i raskošno, drugačije od svega što smo viđali do sada.

Najpopularnija jelka sa Pinteresta

Popularna internet platforma Pinterest i ovog puta je rešila da nam otkrije šta je trenutno najveći svetski trend u polju dekora! Sudeći prema statističkim analizama ovog servisa, saznali smo da je Barbimanija i dalje aktuelna, pa samim tim predstavlja i najpoželjniju pink dekoraciju.

Zapravo, u poslednje vreme primećen je trend ogromnog rasta interesovanja za ružičastu jelku, a sve veći broj ljudi je spreman da iskorači iz tradicije i da odustane od klasičnih ukrasa u crvenoj i zelenoj boji.


Da je reč o trendu govori podatak da je pretraga pojma “pink Christmas tree” na Pinterestu porasla za 286% u poslednjih šest meseci, prema podacima kompanije.

S obzirom na to da je film Barbie navodno izazvao međunarodnu nestašicu ružičaste boje širom sveta, isto bi moglo da se dogodi ukoliko trend ružičastih jelki nastavi da se širi.

Najpopularnija novogodišnja jelka daje domu novo ruho

Kada se postavi u centralni deo doma, ružičasta novogodišnja jelka izgleda neodoljivo, i privlači pažnju svojim, pomalo nesvakidašnjim, izgledom. Odličan je izbor za sve koji žele da iskorače iz tradicije i svom domu daju novi vibe.

Upravo prostor u koji ćete je smestiti će vam postati nov omiljen kutak, a ujedno i savršena scenografija za pravljenje novogodišnjih fotografija sa porodicom i prijateljima.

Ružičasti novogodišnji dekor

Barbimanija se ne zaustavlja, a nakon novogodišnje jelke, sasvim prirodno, ovaj trend je izvršio uticaj i na dekoraciju. Pinterest je zabeležio porast pretraživanja ružičastih novogodišnjih dekoracija. Samo ovaj termin je imao rast od 198% te će, nesumnjivo, u ovoj sezoni sve biti u znaku pink boje! Zato se pripremite za ružičaste kugle, šljokice i lampice, koje donose živahnu prazničnu atmosferu.

Kako da dekorišete ružičastu jelku?

Ružičasta jelka sa ukrasima u zlatnoj i srebrnoj boji

Ako želite da ispratite poslednji trend u svetu novogodišnjeg dekora, onda se obavezno odlučite za jelku u ružičastoj boji. Možete je ukrasiti neon-pink, srebrnim i zlatnim ukrasima, kao i zvezdom u beloj boji. Ako obožavate da pakujete poklone za svoje najmilije, dobro bi bilo da pronađete ukrasni papir u istoj boji, i postignete pravu matchy-matchy estetiku!

Ružičasta jelka kao “tihi luksuz”

Čak i novogodišnja jelka može da bude suptilan znak “tihog luksuza” i old money estetike. Da biste uspeli u tome, držite se podalje od šarenih šljokica. Dakle, izaberite tamnoroze jelku, koja se presijava sa zlatnom, i ukrasite je pomoću zagasito ružičastih i srebrnih ukrasa. Pobrinite se da se postolje slaže sa bojom nameštaja u domu.

Ružičasta jelka u minimalističkom stilu

Izaberite veliku veštačku jelku – visine do plafona, i postavite je u središte svoje dnevne sobe. Verujte nam, uzevši u obzir impresivne dimenzije i vrlo upečatljivu boju, ne morate da je dodatno ukrašavate. Dovoljno je da oko postolja smestite poklone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelsie Bynum (@kelsiebynum)

Ružičasta jelka sa bakarnim ukasima

Unesite ušuškanu prazničnu atmosferu u svoj dom pomoću svetloružičaste jelke i bakarnih ukrasa. Možete izabrati dekor u različitim nijansama ćilibara, koji će stvarati kontrast sa roze bojom i prostoru pružiti prijatnu energiju, kao i stvoriti osećaj izobilja.

Ružičasta jelka u maksimalističkom stilu

Roze, zlatne, crne i bele satenske trake – pomešajte ih i napravite elegantnu mašnu za jelku, koja je u isto vreme klasična i chic.


Pročitajte i ovo: Zimsko uređenje doma: Mali kućni projekti za postizanje cosy atmosfere i bolje organizacije

Naslovna fotografija: instagram.com/nissalynninteriors

Kristina Page

Comments