U tantričkom pristupu intimnosti, partneri se povezuju na najdubljem nivou, životna sila i seksualna energija se prožimaju i razmenjuju. Jedan od načina da partneru pružite vrhunski užitak je lingam masaža, a to nije samo lepši način da se opiše pružanje masturbacije, već postupak kome pristupamo s pažnjom, poštovanjem i nesebičnošću.

Šta je lingam masaža

Lingam masaža je seksualna praksa, usmerena na masiranje penisa. Za razliku od uobičajene ručne stimulacije, lingam masaža može uključivati i stimulaciju testisa, perineuma i prostate. Cilj ovog postupka nije samo orgazam, već pružanje mogućnosti partneru da oseti snažno zadovoljstvo, koje rezultira talasima višestrukog orgazma, koji donose energetsku pulsaciju kroz celo telo.

Veliki deo tantričke prakse je učenje da volite penis i da ga se ne plašite – a mnoge žene su nesigurne kako njime da rukuju. Lingam masaža predstavlja poštovanje penisa (i njegovog vlasnika) i pristup telu partnera kao hramu – svetom mestu božanske muške energije skoncentrisane u penisu.

Lingam masaža može biti samostalan čin (muškarac je može praktikovati kao kultivasn i napredan oblik masturbacije), ili mu je može pružiti druga osoba. Za bolji pristup svim delovima, najbolje je da genitalije budu glatko obrijane (uključujući i testise i anus).

Kako se praktikuje tantrička lingam masaža

Opuštanje i disanje

Muškarac treba da zauzme ugodan ležeći položaj, sa raširenim nogama i savijenim kolenima, tako da možete pristupiti svim delovima njegovih genitalija. Uputite partnera da diše duboko, kako bi se više opustio.

Disanje je ono što pravi raziliku između tantričkog i uobičajenog seksa. Dok pružate partneru lingam masažu, dišite svesno i usklađeno, kako biste primili njegovu energiju uzbuđenja i zadovoljstva prilikom udaha i poslali mu energiju ljubavi prilikom izdisaja. Ovakav način disanja vam pruža meditativno iskustvo i dublji osećaj svesnosti, što vas čini prijemčivijim na partnerove misli, osećanja i senzacije, pojačavajući vašu seksualnu intuiciju.

Masirajte područje oko penisa

Koristite ulje za masažu koje volite, da bi vam ruke klizile po partnerovom telu – najpre namažite njime butine i masirajte ih krećući se naviše, ka njegovom genitalnom području. Pohvalite ono što vidite i dodirujete i što vam se sviđa. Pređite na nežnu masažu testisa, masirajte područje oko testisa i penisa (stidnu kost, unutrašnji deo butina i perineum – područje između testisa i anusa). Budite nežni sa testisima i ustanovite šta vaš partner voli – neki ljudi su osetljiviji ili golicljiviji od drugih – slobodno pitajte partnera kako voli da ga dodirujete.

pexels alesia talkachova 2402326 1 Tantrička lingam masaža   pružite je partneru za neverovatan energetski orgazam

Lingam masaža osovine penisa

Za vreme masaže područja oko penisa, uzbuđenje partnera raste i vreme je da pređete na masažu osovine penisa. U ovoj fazi lingam masaže, važno je da stalno menjate pokrete i brzinu: smenjujte pokrete gore-dole sa okretnim pokretom, naizmenično koristeći obe ruke i menjajući brzinu. Počnite polako, pa ubrzajte, zatim opet usporite i nastavite da menjate pritisak, brzinu, ritam i pokrete. Za to vreme se penjite od korena penisa ka glaviću, a kada dođete dotle, možete da nastavite pokretanje gore-dole ili da izvodite pokret uvijanja, krećući od korena i zaustavljajući se odmah ispod vrha penisa.

Lingam masaža se može izvoditi obema rukama – ruke drže i masiraju penis u istom pravcu, ili jedna ruka drži penis okrećući na jednu, dok ga druga ruka okreće na drugu stranu, ili se obe ruke kreću gore-dole istovremeno, ili se donja ruka pomera gore-dole, dok gornja izvodi „uvrtanje“ na vrhu penisa. Ulje za masažu će učiniti da ovo budu glatki, sliveni pokreti koji klize.

Držanje na ivici orgazma

Do ove tačke, partner je verovatno veoma uzbuđen i želeo bi da svrši, ali vi treba da ga držite na ivici orgazma, ne dozvoljavajući mu da je prekorači.

Ako pažljivo pratite njegovo disanje, pokrete i stenjanje, trebalo bi da možete da procenite kada se približava orgazmu – tada usporite, ili stanite i podsetite ga da diše i „vozi se“ na talasu orgazmičkih senzacija. U trenutku povlačenja, erekcija može popustiti, ali to i treba da se desi.

Spoljašnja stimulacija prostate

Prostata ili „sveto mesto“ u tantri, nalazi se između bešike i penisa i prestavlja žlezdu veličine oraha. Kada se pravilno stimuliše, to je veoma prijatan osećaj. Prostati se može pristupiti iznutra, ubacivanjem prstiju ili seksualne igračke za masažu prostate u anus, ili putem spoljašnje masaže, bez prodiranja.

Počnite sa spoljašnjom masažom – pronađite malo udubljenje na perineumu, između testisa i anusa i lagano ga gurnite prstom, ili zglobom, ili ga masirajte kružnim pokretom. Proverite sa partnerom da li ste na pravom mestu i koliko pritiska mu prija.

Ako je partner zainteresovan za unutrašnju masažu prostate, uverite se da su njegov anus i vaši prsti nauljeni. Ubacite vrh prsta i pomerajte ga napred-nazad da parter postigne osećanje prijatnosti, a zatim možete umetnuti prst dublje, jer je prostata oko tri centimetra unutar anusa, bliže prednjem zidu rektuma.

Kada ste na poziciji, pomerajte prst s jedne na drugu stranu, gore-dole. Neka vas partner uputi šta mu najviše prija. Masaža prostate ponekad može biti teška za izvođenje pstima, pa bi seks-masažer mogao tu da bude od pomoći.

Lingam masaža i vrhunac

Da biste završili masažu, možete dovesti partnera do vrhunca, ili preći na snošaj. Ako partner praktikuje zadržavanje sperme, možete ga navesti da zadrži sve sokove, da bi naučio da transformiše genitalni orgazam u energetski orgazam celog tela.

Pročitajte i ovo: Zašto se javlja seksualna frustracija i kako da je se oslobodite

Naslovna fotografija: pexels.com

Brankica Milošević

Comments