Čak i ako nikada niste verovali u Deda Mraza, neko vam je ispunjavao novogodišnje želje kad ste bili mali. A one su bile jednostavne i bilo ih je lako ispuniti – barbike, slikovnice, bojice i slatkiši u umotanim kutijama i paketićima pod jelkom i uzbuđenje očekivanja i neizvesnosti (iako ste znali šta je unutra), činili su novogodišnju čaroliju.

Sada, kada ste postali ono što se zove „mlada odrasla osoba“, vaše novogodišnje želje niko neće lepo upakovati i staviti pod jelku. Sami ćete okititi tu jelku i sami ćete se potruditi da ostvarite svoje novogodišnje želje – jer niko drugi nema tu moć, osim vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste


Vi stvarate magiju – ili je ne stvarate. Pokloni koje razmenjujete sa bliskima su izraz pažnje i naklonosti, a ne ostvarenje želja. Čari odrastanja i nisu tako čarobne, osim kad jesu. Ali dobar je osećaj biti glavna i odgovorna osoba u svom životu.

I kao takvi, glavni i odgovorni, postavljate ciljeve, donosite odluke i pravite liste – a na kraju godine, to se očekuje od vas i vi to očekujete od sebe. Možda imate spremne novogodišnje odluke ili ste prepisali one od prošle godine (potiskujući osećanje stida i krivice) ali šta je sa željama vašeg srca? Odnosno, sa onim što sebi od srca želite? Imaju li novogodišnje želje smisla za vas, ili smatrate da treba da ih pretvorite u ciljeve i odluke, jer tako rade odrasli? Možda zaista želite da sami pojedete omiljenu čokoladu i to onu od 300 grama? Ili da nađete ljubav?

Najverovatnije želite i čokoladu i ljubav, ali ne želite konflikt koji vam u glavi stvara sudar želja. Čokolada je u wellness bibliji među sedam smrtnih grehova, a ljubav prema sebi je zakon privlačenja nečije ljubavi prema vama. Kako ćete, tako grešni, zaslužiti ljubav?

Pročitajte i ovo: Vibracije u trendu – duhovnost novog doba

Da je jednostavno imati želje, češće bi se ispunjavale. A zašto nije jednostavno? Jer imamo toliko uslova, koje postavljamo sebi, ljubavi i čokoladama.

Potrebne su vam, dakle, bezuslovne novogodišnje želje. Sirove, neupakovane, bez mašnice, totalno suštinske. Možete li da ih smislite? Želite li da se oslobodite osećanja krivice koje prati razna vaša zadovoljstva? Želite li ljubav? Posao koji ćete voleti?

Da li vam glava bruji kao košnica i čim pomislite na ljubav, standardi i zahtevi počinju da se roje? A želji za poslom koji vas ispunjava, dodajete želju za dobrom platom, povoljnim uslovima rada, priznanjima, popularnošću…?

Da, odlično je što možete da vidite sebe u tim scenama – ono što možete da zamislite, možete i da ostvarite. I sva uputstva o manifestovanju vas uče kako da što detaljnijom vizuelizacijom nagovorite Univerzum da vam ispuni želje i to je super, to radi. Samo što na taj način zapravo nagovarate svoje srce i svoje želje da se podese na vibraciju Univerzuma i svoj um da poveruje da su želje vašeg srca ostvarive.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste


Vi, zapravo, sve vreme manifestujete. Jer sve vreme šaljete signale kosmičkom prijemniku, koje vam on vraća u obliku događaja koji potvrđuju vašu realnost. Radite to i kad ne znate da to radite – naročito kad ne znate. Kad znate, imate veće šanse da signale svojih želja emitujete na nivou potreba. A potrebe su sirove, ogoljene, esencijalne. Ako vam hitno treba sopstveni stan, pojaviće se neki, zajedno sa idejama i načinima kako da dođete do njega (čudnim putevima gospodnjim). Ako želite ljubav svim bićem, ona može doći na način koji niste mogli da zamislite i u obliku koji ne odgovara vašim standardima – ali ispunjava suštinsku želju vašeg srca. Ako želite dete, ne uslovljavajte svoje majčinstvo brakom i finansijama, ako želite da radite ono što volite, počnite to da radite.

Vaše esencijalne i bezuslovne novogodišnje želje (i sve ostale) ispuniće se u svom sirovom obliku. I doneće sopstene okolnosti i zahteve i moraćete da radite, da se trudite i žrtvujete – to spada u ljudsko iskustvo magijskog obreda ispunjavanja želja. Kad znate šta želite, vaše srce vas vodi putem ka ostvarenju, dok vam Univerzum kreće u susret. I taj put je često vijugav, naporan i zahtevan.

Krenite. Za početak, prigrlite svoju grešnost – pojedite tu čokoladu.

Pročitajte i ovo: Evo kojim poslom treba da se bavite ako želite da živite i dišete manifestaciju

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Aleksina Đorđević

Comments